ALDE Dolj: Nu suntem argați pe moșia unui lider!

Început cu nemulţumirea deputatului Ion Cupă faţă de alianţa partidului cu Pro România şi susţinerea unui independent la alegerile prezidenţiale, confictul dintre conducerea ALDE Dolj şi conducerea partidului s-a transformat într-un veritabil război. Deranjaţi de atitudinea lui Cupă, care, printre altele, a solicitat demisia preşedintelui executiv Daniel Chiţoiu şi a acceptat nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru preluarea portofoliului de la Energie, liderii ALDE au decis să atace în forţă. Astfel, printr-o decizie extrem de controversată, aceştia au dizolvat filiala judeţeană a ALDE Dolj, pe care au înlocuit-o cu o structură fantomatică, înfiinţată din pix. Decizia este, însă, nelegală deoarece, conform Statutului aprtidului, dizolvarea filialei poate fi făcută doar în cadrul Biroului Politic Central, structură care nu a fost însă convocată. Biroul Politic Teritorial al ALDE Dolj a replicat cu o scrisoare deschisă adresată preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, în care îl acuză că, din interese obscure, a ales să-şi trădeze colegii de partid, dar şi electoratul care l-a susţinut în toţi aceşti ani. Redăm mai jos scrisoarea semnată de liderii ALDE Dolj, precum şi de primarii şi consilierii partidului.

0

Scrisoare deschisa domnului Călin Popescu Tăriceanu

Noi,
Vicepreședinți și membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj,
Președinți ai organizațiilor locale ,
Primari, viceprimari,
Consilieri municipali și locali,
Lideri ai OFLDE Dolj și TLDE Dolj,
Vă scriem aceste rânduri dezamăgiți și revoltați.
Dezamăgiți de modul în care ne-ați înșelat așteptările și în care lăsați să fie călcate în picioare toate eforturile și resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament și încredere, în toti acești ani.
Revoltați de modul în care încercați să anihilați munca noastră de a clădi o organizație care a trecut pragul electoral la toate confruntările din ultimii 3 ani.
Nu a fost deloc ușor aici la Craiova și în Dolj să facem o organizație care să câștige, deopotrivă respectul oamenilor și pe cel al competitorilor politici, fie ei parteneri sau adversari.
Cum poate un om cu profilul dumneavoastră politic să accepte ca un funcționar de partid -l-am numit pe dl Chițoiu- să dizolve dintr-un condei o întreagă organizație cu mii de membrii și alte mii de simpatizanți?!
Cum puteți să mai spuneți românilor că sunteți apărătorul drepturilor si libertăților cetățenești când, în partidul pe care îl conduceți, dreptul la opinie și libertatea de exprimare sunt sancționate drastic cu excluderi, radieri și dizolvări?! Când, în sfidarea oricăror norme democratice minimale, nu acceptați ca aleșii partidului, cei care au un alt punct de vedere, să și-l apere în instanțele partidului?!
Cum puteți să țineți în brațe niște oameni care nu au produs performanțe de când sunt în partid (pentru că, vorba lor, sunt ”obosiți politic”) și să dați afară pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea față de partid și l-au construit de la zero, ducându-l în Parlament?!
Suntem în 2019, dle Tăriceanu, nu în 1989! Avem o lege a partidelor politice care trebuie respectată, avem un Statut pe care nu aveți dreptul să vă ștergeți picioarele!
Dorințele și interesele personale ale liderilor de partide nu trebuie să mai țină loc de reguli, legi și statute! Democrația de laborator nu e democrație!
Nu suntem argați pe moșia unui lider, indiferent de numele său! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relație de tip pălmași – boier!
V-am primit de atâtea ori cu simpatie și încredere la Craiova. De ce nu veniți dumneavoastră să „dizolvați”, la fața locului, organizația pentru a vedea reacția oamenilor?! Vă vom primi așa cum se cuvine!..
De ce nu veniți dumneavoastră de mână cu noul președinte al organizaţiei să ni-l impuneţi?! Ați avut măcar curiozitatea, așa cum făceați cândva, să aflați cine este persoana care vă este prezentată ca soluţia pentru funcţia de președinte la Dolj?! Aveți idee ce fel de metode sunt folosite, în aceste zile, cu lansarea unor liste albe și liste negre prin organizațiile locale cu scopul de a ne diviza și de a ne arunca pe unii împotriva celorlalți?! Aceasta e democrația internă într-un partid liberal de secol 21, dle Tăriceanu ?!
Chiar v-ați pierdut de tot onoarea și busola politică?! Oare ați purtat o mască de liberal adevărat, în toți acești ani, și acum vă vedem adevărata față?!
V-ați dat mult prea ușor pe mâna unor oameni care vă vor murdări iremediabil întreaga carieră politică, dar pe care nu-i vom lăsa să distrugă partidul!
Chiar așa, dle Tăriceanu?! Ați ales la final de carieră tranzacționismul în locul liberalismului?!
Spuneți-ne nouă, și în general opiniei publice românești, dacă ați luat aceste decizii cu ”pistolul la spate”?!
Spuneți oamenilor care au alergat în această vară să strângă semnături pentru candidatura dvs. prin Dolj și prin întreaga țară dacă ați fost șantajat ca să nu mai candidați?!
Spuneți oamenilor adevărul ca să nu se mai repete, în niciun partid, aceste lucruri mizerabile!
Vă cerem, acum în ceasul al 12-lea, să opriți deciziile nestatutare și antidemocratice privind excluderile, rând pe rând, ale liderilor ALDE care nu vă convin!
Vă cerem să anulați decizia de dizolvare a organizației județene și să ordonați (încă) secretarului general să înceteze difuzarea prin județ a unei liste artificiale cu noua conducere a organizației județene, listă pe care nu o recunoaștem chiar dacă numele unora dintre noi figurează în ea! Nu suntem pioni pe tabla de șah a dlui Chițoiu!
Vă cerem să retrageți încrederea politică secretarului general Daniel Chițoiu, omul care face atât de mult rău ALDE în aceste zile!
Vă cerem să faceți demersurile statutare pentru convocarea Congresului partidului la care să participe, cu drepturi neștirbite, toți cei pe care ați anunțat că i-ați exclus! Culmea, într-o sedință informală!
Căutați în interiorul dumneavoastră mintea românului cea de pe urmă și ascultați de ceea ce vă spune ea să faceți!
Nu vă jucați, dle Tăriceanu, cu destinele noastre și ale organizației Dolj, în care am pus atâta suflet, speranțe și foarte multă muncă!
Nu distrugeti ALDE cu bună știință, dle Tăriceanu! Ce părinte e acela care își omoară propriul copil?!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ