Primarul Gutău, nemulțumit de rectificarea bugetară: „Frecție la picior de lemn!”

Primarul Mircia Gutău a declarat că rectificarea bugetară de circa 1,96 milioane lei repartizată municipiului Râmnicu Vâlcea este ”frecție la picior de lemn” față de nevoile orașului. Mai mult, edilul a spus că la ora actuală, nici acești bani nu se pot folosi.

0

„Deocamdată, nu sunt mulțumit de rectificarea bugetară fiindcă nu am primit nimic. Suma care ni s-a alocat, din păcate, nu poate fi folosită. Trebuie să primim date de la Trezeorerie să știm exact ce e cu banii: o parte se va folosi în septembrie, și cealaltă parte, în nu știu ce lună. Dar e insuficient. Frecție la picior de lemn! Oricum, vom face o rectificare luna viitoare pe 30, vom lua bani din altă parte prin disponibilizare, iar când va veni această sumă care este certă după 15 septembrie, vom pune banii de acolo de unde i-am luat (…)” a declarat primarul la o conferință de presă.

Cheltuielile de protecție socială, aruncate în spinarea bugetului local

Mircia Gutău a mai spus că decizia Guvernului ca primăriile să suporte cheltuielile de protecție socială a împovărat mult bugetele locale, inclusiv pe cel al Râmnicului, iar compensarea promisă este, deocamdată, o nebuloasă: „Cealaltă rectificare, ni s-a promis – deocamdată nu știu nimic clar- că va fi în septembrie, când ni se vor da acei bani pentru protecție socială. Anul acesta, protecția socială a fost repartizată primăriilor. La nivelul municipiului am luat din bugetul local 320 de miliarde și i-am dat pentru protecție socială (…) Așteptăm o diferență de 20 de miliarde. Ar fi strigător la cer să nu îi primim, mai ales ne-au obligat să dăm vaucere de vacanță și la asistenții personali și la însoțitorii persoanelor cu handicap. În plus, am dat norma de hrană 341 de lei și la persoanele cu handicap și la ajutoarele persoanelor cu handicap. Efortul bugetar este fantastic(…), a subliniat primarul.
Potrivit lui Mircia Gutău, Râmnicu Vâlcea se mai confruntă cu o problemă, aceea a persoanelor cu handicap cu viză de flotant: ”Există un vid de legislație care permite persoanelor cu handicap care nu locuiesc în Râmnicu Vâlcea să își facă viă de flotant în oraș, iar noi suntem, nevoiți să le suportăm și acestora cheltuielile”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ