Buican: „Anunţul preşedintelui CJ Vâlcea de a renunţa la mochetă şi mobilier de 100.000 de euro, primul semn de normalitate în 3 ani”

Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, susţine într-un comunicat de presă că decizia preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantn Rădulescu, de a renunţa la dotări de peste 100.000 de euro pentru o parte din birourile instituţiei, i se datorează. Buican consideră că acesta este „primul semn de normalitate” în mandatul lui Rădulescu şi îi solicită acestuia alte cinci măsuri pe care ar trebui să le transpună de urgenţă în hotărâri de Consiliu Judeţean.

0

„Ca urmare a presiunii publice pe care preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a făcut-o pentru renunţarea la achiziţionarea de către Consiliul Judeţean Vâlcea a unor piese de mobilier şi a unei mochete în valoare de 100.000 de euro (…), domnul Constantin Rădulescu a anunţat că renunţă la această cheltuială inutilă şi că aceşti bani vor fi folosiţi la alte proiecte mai importante pentru judeţ.
Având în vedere acest anunţ, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că această decizie reprezintă primul semn de normalitate pe care domnul Constantin Rădulescu îl face în cei peste 3 ani de când conduce CJ Vâlcea. Pe principiul ”mai bine mai târziu decât niciodată”, preşedintele CJ Vâlcea dovedeşte că meditaţiile publice gratuite pe care deputatul Cristian Buican i le dă de peste 3 ani în materie de management administrativ sunt bune şi începe să le pună în practică. Pe cale de consecinţă, preşedintele PNL Vâlcea îi propune domnului Constantin Rădulescu o serie de 5 măsuri pe care CJ Vâlcea ar trebui să le transpună de urgenţă în hotărâri de Consiliu Judeţean:

1. Stoparea angajărilor politice la instituţiile şi companiile din subordinea CJ Vâlcea. În ultimii 3 ani, instituţiile din subordinea CJ au fost împânzite de către „lipitorii de afişe ai PSD”. Acest fapt afectează activitatea acestor instituţii şi scade calitatea serviciilor publice oferite de aceste instituţii şi companii vâlcenilor. Cele mai elocvente exemple sunt Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi CET Govora, acolo unde angajările s-au făcut exclusiv pe criterii politice, iar rezultatele proaste le simt vâlcenii, aproape zilnic: la Spitalul Judeţean serviciile medicale sunt la cel mai scăzut nivel şi CET Govora este în pragul falimentului!

2. Adoptarea, de urgenţă, a unei hotărâri de CJ prin care să fie asigurate fonduri unităţilor de învăţământ din Vâlcea care nu au încă toalete conforme. În judeţul Vâlcea încă mai există 6 unităţi de învăţământ ce au toaletă în fundul curţii şi nici nu sunt incluse în vreun program european, guvernamental, judeţean sau local de modernizare. Este inacceptabil ca în anul 2019 să existe şcoli şi grădiniţe cu toalete în fundul curţii. De aceea, este obligatoriu ca toate autorităţile să se concentreze pe această problemă, astfel încât în anul şcolar ce începe în septembrie să nu mai existe nicio unitate de învăţământ din judeţul Vâlcea cu toalete neconforme.

3. Adoptarea unei hotărâri de CJ prin care fondurile publice repartizate de CJ localităţilor să fie făcută pe baza unor criterii obiective, transparente şi predictibile. Analiza repartiţiei fondurilor publice de la Consiliul Judeţean Vâlcea spre UAT-uri în perioada 2008-2018 ne arată că indiferent de majoritatea politică ce a condus acest judeţ în ultimii 10 ani, distribuţia fondurilor publice a avut un important caracter politic. Acest fenomen este unul profund nociv şi trebuie să înceteze.

4. Realizarea unui Master Plan judeţean privind drumurile judeţene cu valabilitate de minimum 10 ani (program multi-anual de investiţii, asumat de toate partidele, pe o perioadă de 10 ani, pe criterii obiective, cu date ştiinţifice). Realizarea unui Master Plan pentru infrastructura rutieră judeţeană (drumuri şi poduri) reprezintă singura posibilitate de dezvoltare corectă şi transparentă a judeţului Vâlcea. Un astfel de document ar asigura un cadru propice dezvoltării durabile şi ar da un semnal puternic de stabilitate şi transparenţă investitorilor, care ar cunoaşte priorităţile judeţene în materie de infrastructură rutieră pe următorii 10 ani. În judeţul Vâlcea, pe drumurile administrate de Consiliul Judeţean, sunt 285 de poduri, podeţe, viaducte şi tuneluri. Dintre acestea, 46 sunt avariate şi au nevoie de reparaţii capitale, urgente (aproximativ 16% din totatul podurilor de pe drumurile judeţene din Vâlcea). Pe oricare dintre cele 46 de găuri negre administrate de CJ se poate întâmpla oricând o tragedie. După 1990, din cele 285 de poduri au fost construite 29 şi au fost consolidate doar 8. De asemenea, în materie de reabilitare drumuri judeţene, prioritatea CJ Vâlcea trebuie să fie asigurarea finanţării pentru DN 7 D (preluare + modernizare integrală) şi DJ 605 A, cele mai proaste drumuri din judeţul Vâlcea (unul este de pământ, iar celălalt arată ca după bombardament).

5. Urgentarea implementării proiectului Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Vâlcea (SMID). Din anul 2017, judeţul Vâlcea se confruntă cu o criză acută de management al gunoaielor. Fie că vorbim de lipsa unei gropi de gunoi conforme, fie că vorbim de creşterea preţului plătit de populaţie pentru ridicarea gunoiului sau de lipsa de interes a autorităţilor privind rezolvarea acestei probleme, judeţul Vâlcea se află, din cauza incompetenţei reprezentanţilor PSD, sub zodia nefastă a gunoaielor. Acest aspect trebuie remediat urgent, cu atât mai mult cu cât nu se întrevede finalizarea integrală a infrastructurii SMID în următorii 2-3 ani.”

Comunicatul se încheie în notă ironică: „Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, anunţă că dacă cele 5 măsuri propuse public vor fi însuşite de către domnul Constantin Rădulescu şi transpuse de urgenţă în hotărâri ale CJ Vâlcea, va renunţa la apelativul „preşedinte cu şcoala la barieră” adresat domnului Rădulescu şi va continua să-l mediteze gratis în materie de management administrativ, în vederea dezvoltării durabile a judeţului Vâlcea. În caz contrar, domnul Constantin Rădulescu va dovedi, pentru a câta oară în doar 3 ani, că funcţia pe care vremelnic o ocupă este „o pălărie prea mare” pentru capacităţile sale intelectuale şi că nu îl interesează binele vâlcenilor, ci doar binele membrilor PSD”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ