După o întrerupere de peste 30 de minute şi lovituri de departajare
Calificare nebună pentru Universitatea Craiova

Alb-albaștrii s-au calificat în turul al 3-lea preliminar UEFA Europa League după loviturile de departajare, scor final 3 - 1. În următoarea fază, „juveţii“ vor evolua împotriva grecilor de la AEK Atena, primul meci fiind programat pentru 8 august.

0

Universitatea a obținut o calificare dramatică în fața celor de la Honved, după un meci extrem de tensionat. Cum, la finalul celor 120 de minute, scorul a fost acelaşi ca în meciul tur, respectiv 0-0, calificarea a fost decisă la loviturile de departajare. A fost momentul în care Mirko Pigliacelli a ieşit în evidenţă, portarul Universităţii reuşind să apere trei lovituri de pedeapsă. În schimb, pentru olteni au marcat Ioniţă, Fortes şi Cicâldău.

Incidente în tribune şi pe teren
Partida de pe „Ion Oblemenco“, la care au asistat peste 22.000 de spectatori, a fost marcată însă de incidentele care au avut loc, atât în tribune, dar mai ales pe teren. Astfel, dacă în prima repriză, fanii echipei Honved au provocat incidente în tribună după ce au încercat să escaladeze gardul sectorului în care se aflau, aceştia fiind opriţi de forţele de ordine, care au folosit şi gaze lacrimogene, situaţia a atins punctul culminant în prelungirile partidei. După o încăierare între jucătorii celor două echipe, arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă a explodat în apropierea sa, iar un obiect aruncat din tribune l-a lovit în zona capului, ceea ce a determinat o întrerupere de aproape 35 de minute. Hunter şi-a revenit, dar a fost înlocuit de arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson.
Cel mai probabil, Universitatea va juca următorul meci fără spectatori şi va trebui să plătească o amendă usturătoare.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic (Briceag, min. 13), Kelic, Acka, Bancu – Ivanov (Qaka, min. 75), Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Roman (Fortes, min. 94), Vătăjelu (Ioniță, min. 63). Antrenor: Corneliu Papură.

Honved Budapesta: Lefkovits (Berla, min, 40) – Ikenne, Batik, Kamber, Lovric, Kukoc (Niba, min. 82) – Kesztyus, Moretti (Uzoma, min. 73), Bano Szabo – Moutari, Kullach (N’Gog, min. 78). Antrenor: Giuseppe Sannino.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ