Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj cu prilejul Zilei Imnului Național al României
Ion Prioteasa: Imnul de stat, unul dintre cele mai importante simboluri naționale

0

„Celebrarea imnului de stat ne oferă prilejul de a vorbi cu profund respect despre unul dintre cele mai importante simboluri naționale, versurile sale însuflețind în toate momentele cruciale lupta pentru atingerea aspirațiilor care ne uneau încă dinainte ca provinciile istorice ale României să se alipească într-un singur trup.
«Deșteaptă-te, române!» este cântecul unei națiuni care, indiferent de granițele formale dintre fiii săi, s-a definit dintotdeauna ca un tot, prin credința nestrămutată în valori comune, în valorile dreptății, libertății și suveranității – principii sfinte, pe care le-a enunțat încă din zilele Revoluției pașoptiste și continuă să o facă și astăzi.
Este cântecul unei națiuni care, într-o lume conturată de interesele marilor puteri, a înțeles că este datoare să-și proiecteze propriul destin istoric și a reușit să și-l împlinească, prin curaj și abilitate, prin dăruire și numeroase sacrificii.
Imnul de stat rămâne puntea prețioasă între prezentul și trecutul unui popor care face dovada că știe să se raporteze la ilustrele figuri care i-au deschis drumul afirmării, știe să le onoreze memoria și să desprindă, din faptele și opera lor, modele pentru a-și construi viitorul cu demnitate și fermitate.
În calitate de președinte al Consiliului Județean, doresc ca, în această zi de solemnă sărbătoare, să adresez tuturor craiovenilor și doljenilor expresia deplinei noastre considerații, alături de calde urări de fericire, sănătate și prosperitate“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ