Mutaţi, în urmă cu zece ani, în cartierele Căzăneşti şi Copăcelu, oamenii sunt încă chiriaşi în locuinţele actuale şi se tem că oricând pot fi daţi afară, câtă vreme singurul document care le atestă şederea aici este un contract de comodat. Între 2001 şi 2007, peste 100 de locuinţe din Ocnele Mari s-au prăbuşit din cauza deversărilor de saramură şi a alunecărilor de teren. Aşa au rămas fără nimic circa 80 de familii. Societatea Naţională de Sare Conversmin le-a construit case la Căzăneşti şi la Copăcelu, iar sinistraţii au fost strămutaţi. Unora, statul le-a făcut acte pentru noile gospodării. Alţii au primit doar dreptul de cazare. Şi, în paralel, şi obligaţia de a plăti impozite şi taxe pentru casele din Ocnele Mari.

Se schimbă directorii, problemele rămân
„Nu li s-a făcut actele de schimb şi sunt obligaţi să-şi plătească proprietatea pe baza localităţii. Este pe fond juridic toată problema aceasta. Se schimbă directorii de la Resursele Minerale şi nu ne dau o informaţie clară”, a declarat, recent, primarul din Ocnele Mari, Nicolae Pătru.
Aşadar, statul nici nu preia proprietăţile strămutaţilor, dar nici nu eliberează acte pentru casele repartizate în noile cartiere. În urmă cu câteva luni, Ministerul Economiei a mandatat autorităţile din Vâlcea să elibereze acte de proprietate pentru 30 de familii strămutate la Copăcelu. Deocamdată, nicio veste îmbucurătoare pentru strămutaţii chiriaşi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ