Lansare de carte la Biblioteca „Aman“

0

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește joi, 18 iulie 2019, începând cu ora 17,00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului „În or-dinea iubirii”, autor Dumitru Sârghie-Mitif.
Și-au anunțat participarea Camelia Radulian, Eleanor Mircea și Augustin Jianu. Or-ganizatorii au pregătit și mai multe momente artistice: recitalurile actorului Cristian Alexandrescu, de la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, respectiv rapsozilor populari Ion Crețeanu și Cornel Popescu.
„Nou trubadur, Dumitru Sârghie ilustrează liric aspecte ale iubirii dintre cele mai di-verse, de la pasiunea fulminantă, la admirația pentru suavitatea feminității, de la elo-gierea florală (botticelliană) a sexului frumos, la convertirea patosului în evlavie, de la idilă, la tentația sexualității, de la extaz, la chin, la disperare, ori, dimpotrivă, la umor. Disponibilitățile scriitorului sunt nesecate, acesta vădind apetență inepuizabilă pentru pasiune, tandrețe, (auto)ironie, bertbantlâc, luciditate, muzicalitate, sprin-teneală, seducție, vitalitate, ingeniozitate, baladism, galanterie, expresivitate, savoare, pitoresc, nestatornicie, fidelitate, vervă, simplitate, risipă, bucurie… Șirul ar putea continua îndelung, demonstrând vastitatea stărilor iubirilor sale. Dar, iubirea iubirilor, aceea care îl fascinează irefragrabil și pe care nu a înșelat-o niciodată, care stă deasu-pra zburdălniciilor situaționale, trecătoare ale vieții, făcând parte din destin, este, cu siguranță, în acest caz, cea pentru însăși poezie: „Eu, cel de vers atins, Dumitru Sâr-ghie, rezist, în echilibru, fără pârghie”, Paul Aretzu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ