ABA Olt: Lucrări de defrişare mecanică pe malurile râului Olăneşti

În cadrul lucrărilor de întreţinere a cursurilor de apă, conform programului de gospodărire a apelor, Administraţia Bazinală de Apă Olt, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea a demarat în acest an cea de-a doua acţiune de defrişare a vegetaţiei, pe râul Olăneşti, în zona municipiului Râmnicu Vâlcea.

0

Pentru aceste lucrări de defrişare mecanică a vegetaţiei, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea acţionează cu personalul formaţiilor de lucru Vâlcea şi Brezoi, precum şi cu personal din cadrul Centrului de Intervenţie Rapidă (C.I.R. Vâlcea), folosind utilaje din dotare: motocositoare manuală, motocositoare pe pneuri şi tractor cu motocositoare (utilaj achiziţionat prin proiectul „WATMAN –Sistem Informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”).
Acţiunea a fost demarată săptămâna trecută pe ambele maluri ale râului Olăneşti, din zona Kaufland.
În momentul de faţă se acţionează pe ambele maluri, între podul de cale ferată din Ostroveni şi Stadionul Municipal Râmnicu Vâlcea.
Reamintim faptul că, Administraţia Bazinală de Apă Olt, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea, efectuează periodic acţiuni de defrişare pe râurile din judeţ, cf. planului anual de gospodărire a apelor.
„Dacă mă refer doar la această acţiune, derulată periodic pe malurile râului Olăneşti, pot spune că are un scop dublu: ca măsură preventivă de apărare împotriva inundaţiilor şi pentru a reda o imagine plăcută râului care traversează zona centrală a oraşului nostru’’, a precizat dl. Ştefan Prală, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ