Primarul Mircia Gutău, primul pas spre PNL?

Mircia Gutău, primarul muncipiului Râmnicu Vâlcea, a participat, în perioada 1 – 4 iulie, la un seminar în Germania, la invitația „Fundației Konrad Adenauer”, apropiată de Partidul Național Liberal (PNL). Această invitație ar putea fi începutul unei mutări politice surpriză, pe tabla de șah a politicii vâlcene.

0

Întâmplător sau nu, în afară de Mircia Gutău care este ecologist, dar și a primarului Iașului – Mihai Chirică, toți ceilalți șapte reprezentanți ai administraţiei publice din România prezenți la acest seminar sunt liberali: Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradeea, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa, Voicu Paul, viceprimar al municipiului Alba Iulia şi Ovidiu-Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad (foto).
Primăria Râmnicu Vâlcea a anunțat, prin intermediul unui comunicat remis presei că invitația a avut ca temă Programul de dialog Strategii pentru dezvoltarea durabilă a oraşelor cu vizite în Berlin, Düsseldorf, Dortmund şi Essen. ”În cadrul acestui eveniment şi în baza unui program foarte dens, delegaţia din România a avut întâlniri cu E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania, cu conducerea Academiei Fundaţiei ”Konrad Adenauer”, cu miniştri şi parlamentari ai landului Renania de Nord – Westfalia, precum şi cu specialişti ai primăriilor din cele patru oraşe germane. Printre temele abordate s-au numărat managementul deşeurilor, managementul energiei, inovaţii şi digitalizare, totodată fiind prezentate şi proiecte de succes precum Măsuri de protecţie climaterică în Düsseldorf sau Proiectul de înnoire urbană Dortmund-Westerfilde”, se arată în comunicatul mmunicipalității.

„Sunt conciliant cu oricine, dacă asta este în folosul vâlcenilor”
Întrebat dacă vizita din Germania poate fi începutul unei colaborari cu PNL, Mircia Gutău a declarat că nu este ostil colaborărilor în folosul vâlcenilor: „A fost o vizită extraordinar de bună care mi-a făcut plăcere și din care am avut ce învăța. Într-adevăr, aproape toți ceilalți invitați sunt membrii PNL. Asta nu înseamnă că trec mâine la liberali. Dar sunt deschis față de oricine, sunt conciliant cu oricine, dacă asta este în folosul vâlcenilor.”, a subliniat primarul.
Fundația ”Konrad Adenauer” este o fundaţie politică, apropiată Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania. În România, derulează diverse programe adresate Partidului Național Liberal și promovează politica liberală.
În timp ce Mircia Gutău făcea echipă în Germania cu liberalii, la Vâlcea, Biroul Politic Județean al PNL dizolva conducerile a 15 organizații locale, ca urmare a rezultatelor de la alegerile europarlamentare. Printre acestea se află și PNL Râmnicu Vâlcea, condusă de Bogdan Argeșanu Popescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ