Ionuţ Stroe, deputat PNL: Au introdus pensiile speciale, dar acum nu mai au bani

0

Deputatul liberal Ionuţ Stroe susţine, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că guvernarea PSD „a ajuns la fundul sacului“ după ce în presă au apărut informaţii legate de intenţia Guvernului de a impozita pensiile speciale. „Ei au introdus pensiile speciale, în toți acești ani, dar acum nu mai au bani și nu știu pe unde să scoată cămașa. Pe surse, presa vorbește de o gaură de miliarde de lei la buget. După ce au dat pensii speciale în toate direcțiile, stârnind furia oamenilor, acum sunt la fundul sacului.
Probabil este o acțiune disperată din care PSD speră să câștige ceva capital de imagine și atât. Sunt sigur că este doar o mișcare la umbra căreia se vor ascunde de fapt alte tăieri și reduceri de bugete, așa cum este cazul culturii“, a scris Stroe.
Reacţia deputatului a venit după ce în presă au apărut informaţii privind intenţia Guvernului PSD de a impozita pensiile speciale, în încercarea de a reduce deficitul bugetar. Potrivit ştirileprotv.ro, care citează surse politice, „conducerea PSD caută soluții pentru a reduce cât mai mult din gaura uriașă din buget, în condițiile în care deficitul este de aproximativ 11 miliare de lei
Surse din PSD au declarat că una din soluții ar putea fi «impozitarea drastică» a pensiilor speciale acordate judecătorilor, parlamentarilor, aleșilor locali și magistraților. Este vorba despre un impozit progresiv care ar putea să ajungă până la 80 % în cazul pensiilor speciale de peste 10.000 de lei.
Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici este așteptat în PSD să vină cu un calcul până la sfârșitul acestei luni, precum și cu … soluții.
Teodorovici trebuie să prezinte până la 31 iulie toate măsurile care ar trebui aplicate pentru reducerea deficitului bugetar de la 11 miliarde de lei la 7 miliarde de lei“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ