România aduce acasă un prestigios premiu al industriei SPA din Europa

0

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la Therme Tuhelj în Croația, decernarea premiilor „ESPA, Innovative Spa Awards 2019“, în cadrul Galei „Innovative Spa Awards, Hotel Well în Croația“, iar la eveniment au fost prezenți reprezentați ai celor 21 de state membre, lideri în industria de SPA, balneo și sănătate, precum și specialiști din SUA și China. România a fost reprezentată în concurs de Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane cu proiectul inaugurat la sfârșitul anului 2018 – Herculum Spa, la categoria Innovative Spa Concept.
Proiectul a fost demarat în urmă cu trei ani, când s-a început segmentul de prospectare și forare al unui izvor de apă termo – sulfuroasă, cea mai mare investiție de acest tip din ultimele două decenii pentru Băile Herculane, ce astăzi alimentează direct din izvor bazilele din Herculum Spa. Ulterior, consultantul SPA Bacolux Hotels, Maria Rendeș a dat proiectului unicitatea conceptului prin folosirea resurselor naturale specifice zonei în tratamentele și procedurile spa, într-o formă exclusiv destinată acestei locații: „Pentru mine proiectul de la Afrodita Resort & Spa a fost unul provocator și interesant chiar de la început, acest premiu vine la un an de colaborare. Herculane este o locație atât de încărcată de istorie de spa, cu resurse naturale cu o valoare recunoscută de milenii, încât nu poți să nu te simți copleșit de responsabilitatea de a reînvia toate aceste comori. Ceea ce am propus prin Conceptul Herculum a fost să transpunem aceste valori la cerințele de azi , iar mesajul –We own a heritage and master your wellness for present– s-a dovedit imbatabil și ne-a adus aprecierea unui juriu prestigios de experti spa internationali“.

Afrodita Resort & Spa este parte din grupul Bacolux Hotels, care însumează 1.000 de locuri de cazare în Herculane, Craiova și Bușteni, cu o tradiție de 25 de ani în industria ospitalității din România, având capital 100% românesc.

ESPA (European Spas Asociation) este un organizatie non-profit înființată în 1995 al cărei scop este suținerea industriei SPA din Europa, certificare a calității, precum și consultanță legislativă pentru statele membre. Fiecare stat membru având un reprezentat în bord-ul de conducere. România este reprezentată în board-ul ESPA de către OPTBR.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ