Liderul ALDE, primit cu scandări „Tăriceanu președinte” la Craiova

Călin Popescu Tăriceanu a fost invitatul principal la evenimentul d eprezentare a candidaților ALDE pentru Parlamentul Europea organizat, azi, la Craiova. Șeful ALDE a fost însoțit de candidații Norica Nicolai și Andrei Gerea și a fost primit cu pâine, sare și zaibăr de oltenii lui Ion Cupă, adunați la centrul multifuncțional de la Craiova din patru județe. „Vreau să vă asigur că avem cei mai buni candidați la aceste alegeri europarlamentare. Realmente, cei de pe primele locuri reprezintă elita partidului și ne vor reprezenta cu cinste în Parlamentul European. Să fie foarte \Să fie foarte clar: acolo nu e mănăstire de măicuțe. Trimitem oameni curajoși, în stare să se bată pentru interesele României”, a spus Tăriceanu.

0

Liderul ALDE a atacat, pe lângă tematica europeană, și probleme de politică internă. Nu am avut nicio clipă capacitatea să îmi imaginez că, după 30 de ani de la căderea comunismului, în România se vor reintroduce aceleaşi sisteme prin care comunismul a condus România 45 de ani: sistemul de teroare, sistemul de ascultare a telefoanelor, frăţia dintre securitate şi procuratură. Ceea ce ne împiedică să progresăm mai mult şi mai bine este corupţia din statul paralel şi nedreptăţile pe care acesta le generează, abuzurile şi excesele cărora le-au căzut victime mii şi mii de oameni nevinovaţi. Vreau să eliberăm justiţia de prădătorii statului paralel. România a ajuns să fie dominată de acest sistem paralel de putere care a hotărât să-i elimine pe toţi cei care aveau curajul să stea drepţi, să nu se înconvoaie, să nu accepte jocurile de culise, să nu accepte ca rezultatul alegerilor în loc să fie decis de dumneavoastră, cetăţeni liberi, să fie decis în sufrageria lui Oprea, cu sprijinul lui Maior, cu sprijinul lui Coldea, cu sprijinul lui Dumbravă, cu sprijinul procurorilor de la DNA, în frunte cu Kovesi şi cu cei specializaţi în anchete care sunt absolut copiate după metodele din anii ’50, cum sunt cei de la DNA Ploieşti, de la DNA Oradea sau de la DNA Braşov. Vreau să combatem corupţia în mod egal, în mod legal, democratic şi echilibrat. Lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie un prilej de răzbunare sau de eliminare a adversarilor politici. Nu este o vânătoare de vrăjitoare pentru că nu suntem într-o dictatură din lumea a treia”, a mai spus Tăriceanu.
Președintele ALDE, care a fost întâmpinat la sosirea la Centrul Multifuncțional cu scandări „Tăriceanu Președinte” nu l-a uitat nici pe actualul ocupant al fotoliului prezidențial. „Le recomand tuturor membrilor și simpatizanților noștri să nu voteze la referendum pentru a nu da girul lor acestei diversiuni politice lansate de președintele Iohannis. Asta reprezintă referendumul: o diversiune prin care președintele, care nu ar avea ce să caute în campania pentru europarlamentare, fură startul și își începe campania pentru al doilea mandat”, a afirmat Tăriceanu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ