Deputatul Buican îi solicită public președintelui CJ Vâlcea urgentarea preluării DN 7 D și asigurarea finanțării modernizării acestuia

„În data de 18 aprilie 2018, domnul Constantin Rădulescu anunța cu surle și trâmbițe că: «Am transmis cererea de preluare a DN7 D și transformarea în drum judeţean! Am revenit în Ţara Loviștei! M-am întâlnit cu primarii din Perișani, Titești, Boișoara și Câineni și am predat personal conducerii CNAIR Regionala Craiova – CEREREA PRIN CARE DORIM SĂ DECLANșĂM PROCEDURILE DE PRELUARE A DN7 D șI TRANSFORMAREA ÎN DRUM JUDEŢEAN!» (http://saptamana.net/articol/12725-constantin-radulescu-am-transmis-cererea-de-preluare-a-dn7d-si-transformarea-in-drum-judetean)” se arată într-un comunicat al PNL Vâlcea remis presei.

0

„Același Constantin Rădulescu declara pe 27 noiembrie 2018 că «Eu sper ca lucrurile să meargă rapid. știm ce a declarat domnul Neaga (Narcis Neaga, director CNAIR) că nu vor exista sincope. Nu vreau să fac o promisiune, dar sper că în luna mai deja primele mașini cu asfalt să fie pe viitorul drum judeţean, în Ţara Loviștei» (https://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=41156). Astăzi, la peste un an de zile de la primele proceduri de preluare a acestui DN, procedura nu a fost finalizată, în condițiile în care reprezentanții PSD conduc atât structurile județene cât și cele centrale responsabile de acest demers de declasificare a acestui drum. Mai mult decât atât, suntem în luna mai, iar promisiunea domnului Constantin Rădulescu privind primele mașini de asfalt este departe de a fi realitate.
De asemenea, anunțul Comisiei Naţionale de Strategie și Prognoză privind deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea Formularelor de solicitare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare și Investiţii, începând cu 2 mai 2019, ora 10.00, ar fi trebuit să reprezinte o oportunitate pentru autoritățile județene de a depune solicitări de finanțare pentru proiectele importante din județ ce nu au asigurată finanțare din alte surse. În acest sens, parlamentarul Cristian Buican crede că prioritate la finanțare ar trebui să aibă modernizarea drumurilor aflate într-o avansată stare de degradare, precum drumul de pământ DN 7 D ce tranzitează Țara Loviștei sau DJ 605 A (Milostea-Mateești – Berbești – Sinești – Grădiștea).

DN 7 D și DJ 605 A sunt cele mai proaste drumuri din județul Vâlcea
Având în vedere toate aceste aspecte, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican (foto), îi solicită public domnului Constantin Rădulescu urgentarea procedurii de preluare a DN 7 D și asigurarea finanțării modernizării acestuia prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Mai mult decât atât, parlamentarul liberal Cristian Buican consideră că prin Fondul de Dezvoltare și Investiții s-ar putea asigura finanțare și pentru DJ 605 A (Milostea-Mateești – Berbești – Sinești – Grădiștea), în condițiile în care starea acestui drum județean este atât de rea, încât pune în pericol viața participanților la trafic”, mai precizează documentul citat. „DN 7 D și DJ 605 A sunt cele mai proaste drumuri din județul Vâlcea. Unul este de pământ, iar celălalt arată ca după bombardament. Sunt două drumuri foarte importante ale Vâlcii ce nu au asigurată finanțare în vederea modernizării. Pe această cale, îi solicit public domnului Constantin Rădulescu asigurarea finanțării acestor două drumuri prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Ținând cont că acest fond se bazează pe regula «primul venit, primul servit», consider că ar trebui urgentate procedurile de preluare a DN7 D de către CJ Vâlcea”, a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ