PSD: „Ratele la credite vor scădea cu până la 18%”

Partidul Social – Democrat (PSD) anunță printr-un comunicat că ratele la credite vor scădea cu până la 18% în funcție de tipul de împrumut contractat.

0

”Astăzi se va anunța noul indice de referință al ratei dobânzii, cel care înlocuiește ROBOR la 3 luni în contractele de credit cu dobândă variabilă. Ratele românilor vor scădea în condițiile în care IRCC (media aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ponderate ale tranzacțiilor interbancare) din ultimul trimestru 2018, valabil începând cu 2 mai 2019, este de 2,39%, comparativ cu un ROBOR la 3 luni de 3,37% și un ROBOR 6 la luni de 3,42% (30 aprilie 2019). Pentru a estima impactul înlocuirii ROBOR 3 luni/6 luni cu IRCC am luat în considerare că IRCC este cu 0,98 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 3 luni și cu 1,03 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 6 luni”, se arată în documentul PSD.
Comunicatul mai informează cum pot beneficia cei interesați de această măsură: ” Românii cu credite vechi trebuie să meargă la bancă și să ceară refinanțarea creditului în actualele condiții”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ