ALDE Dolj: Asta vrem de la Europa!

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „ALDE se va bate în Parlamentul European ce urmează a fi ales pe 26 mai pentru o Europă a egalilor, pentru revenirea la valorile fondatoare ale proiectului European: democrație reală, drepturi și libertăți pentru toți, unitate în diversitate“.

0

„În pofida atacurilor la care suntem supuși de către adversarii știuți și neștiuți, ALDE, cu sprijinul românilor, din ce în ce mai mare, va trimite un număr important de europarlamentari la Bruxelles în urma scrutinului din 26 mai 2019.
Toți europarlamentarii ALDE vor milita în mod solidar cu interesele fundamentale ale românilor pentru cinci obiective principale clare:
Primul obiectiv se referă la egalitatea de tratament pentru toate statele Uniunii Europene și pentru toți cetățenii Uniunii, indiferent că e vorba de politici privind justiția, afacerile, mediul, munca sau fondurile europene. România nu e țară de mâna a două în UE. Suntem membri cu drepturi depline, suntem contributori la bugetul Uniunii. Vom cere să fim tratați ca atare.
Al doilea obiectiv vizează ridicarea MCV. România îndeplinește toate condițiile pentru a nu mai fi supusă acestui instrument politico-juridic, cel puțin necolegial, între state care ar trebui să fie egale în drepturi și responsabilități
Al treilea obiectiv se raportează la nevoia consolidării proiectului european prin primirea în Schengen a țărilor membre cu drepturi depline în UE care nu sunt încă în acest spațiu, deci și a României. Europa cu mai multe viteze/în cercuri concentrice etc. nu este Europa pe care au visat-o părinții ei fondatori, nu este Europa în care noi credem. Vom cere revenirea de urgență a Uniunii Europene la valorile și principiile sale fondatoare.
Al patrulea obiectiv pune în centrul său eliminarea de pe teritoriul UE al dublului standard, fie că vorbim, spre exemplu, de calitatea produselor alimentare/ non-alimentare sau de raporturile de muncă din companii.
Al cincilea obiectiv se referă la instituirea unui sistem de comunicare în interiorul Uniunii astfel încât deciziile privitoare la un stat membru sau altul să nu mai fie luate în baza unor fake-news-uri sau a unor informații viciate de partizanate politice.
Asta vrem, noi cei din ALDE, de la Europa!“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ