Am fost duminică la Rast la sărbătoarea comunei. Un eveniment frumos, organizat aşa cum se cuvine de primarul Iulian Silişteanu şi de echipa sa. Am fost plăcut surprins de faptul că oameni care, indiferent că fac parte din ALDE, PSD sau PNL, au avut multe cuvinte de apreciere şi susţinere pentru Călin Popescu Tăriceanu.
„Dintre toţi cei de acum, el este cel mai potrivit să fie preşedintele ţării”- aceasta a fost vorba-cheie spusă de toţi cei care au adus în discuţie alegerile prezidenţiale.
Deşi suntem în prag de europarlamentare, lumea este mai degrabă preocupată de cine va fi în fruntea ţării pentru următorii cinci ani. Oamenii s-au săturat de tensiuni, certuri, scandaluri pe teme care de multe ori – mai ales la sate – sunt departe de preocupările lor. Vor un şef de stat în stare să asigure echilibre, să construiască punţi, poduri, nu să le arunce în aer şi pe cele care mai sunt. Un preşedinte care să ajute guvernul să facă ce promite, nu să-i bage beţe în roate „Pas cu Pas”.
Oamenii exprimau la Rast totuşi o rezervă legată de dosarele la DNA ale domnului Tăriceanu. Le-am spus că viitorul va demonstra, dosar cu dosar, nevinovăţia liderului ALDE. Iată că, alaltăieri, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis să-l achite definitiv pe domnul Tăriceanu într-unul din dosare.
Sunt convins că oamenii aceia de la Rast şi – aidoma lor – mulţi, foarte mulţi în întreaga ţară sunt decişi din ziua de luni să-l susţină şi mai puternic pe preşedintele ALDE.
Decizia Înaltei Curţi arată că avem judecători care acţionează independent şi rezistă la presiunile existente. Rămâne totuşi întrebarea: Cine va răspunde pentru cei 4 ani în care Călin Popescu Tăriceanu a fost denigrat, imaginea i-a fost afectată, familia a trebuit să suporte oprobriul unei părţi a societăţii, doar pentru că i s-a pus, în mod nedrept, eticheta de „penal”?!…
De asemenea, zilele acestea CURS a dat publicităţii un sondaj realizat la nivelul Capitalei în care a măsurat încrederea bucureştenilor în principalele personalităţi politice. Pentru prima dată, Călin Popescu Tăriceanu l-a depăşit cu 1% pe Klaus Iohannis. Semn clar că liderul nostru devine pe zi ce trece opţiunea tot mai multor români.
Personal, cred că orice orgolii ar mai fi în interiorul Coaliţiei actuale PSD-ALDE, ele ar trebui stinse în faţa evidenţei. Scopul este o Alternativă la un preşedinte care nu a făcut nimic bun pentru români vreme de cinci ani de zile. Între a risca să-l mai avem cinci ani pe Klaus Iohannis la Cotroceni şi acceptarea de către PSD a evidenţei că Tăriceanu ar fi cel mai bun candidat al Coaliţiei la prezidenţiale, raţiunea ar trebui să învingă şi să se aşeze de partea evidenţei.
Să sperăm că aceste zile care vin vor fi unele luminate pentru toţi cei care gândesc la binele ţării.

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ