În faţa a 40.000 de membri şi simpatizanţi
PSD lansează campania pentru Bruxelles la Craiova

Social-democraţii au organizat vineri, la Craiova, primul miting electoral din campania pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai, la care au participat aproape toţi liderii partidului de la nivel central, alături de candidaţii aflaţi pe lista pentru Parlamentul European. În faţa a 40.000 de membri şi simpatizanţi ai partidului, pesediştii şi-au atacat adversarii politici, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, şi s-au lăudat cu performanţele înregistrate de România în ultimii ani.

0

„Ne critică Cioloş şi ai lui că nu atragem fonduri europene. Am reluat guvernarea de la ei cu zero fonduri europene, de aia li se spunea «Guvernul zero». (…) Şi-au bătut joc de fermieri cu întârzieri de un an de zile la plata subvenţiei. Guvernul îi sprijină pe fermieri. (…) Am avut cea mai mare producţie la porumb din Europa în 2018. Am ajuns de la 300.000 de hectare irigate la 1,4 milioane de hectare irigate şi nu ne oprim până nu ajungem la 2 milioane de hectare, aşa cum am promis acum doi ani. (…) Am încredere în colegii mei din administraţie, am încredere în colegii mei parlamentari că tot efortul lor faţă de oamenii din judeţul Dolj va fi răsplătit pe data de 26 mai. Sunt sigur că pe 26 mai, PSD Dolj va fi organizaţia cu cel mai mare scor din România. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Victorie!“, a declarat Claudiu Manda.

Dragnea, atac dur la Iohannis
Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis participanţilor la mitingul de la Craiova de vineri că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să răspundă pentru „casele furate“ şi l-a acuzat pe şeful statului că vrea să distrugă PSD. „Ăsta este PSD, ăsta e partidul pe care Iohannis şi clica lui vrea să-l distrugă. Când am trecut prin mijlocul dumneavoastră acum, în drumul spre scenă, tot mi s-a spus: «Liviule nu te lăsa! ». Mi-a mai zis cineva tot aici: «Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo». Sper să nu ajungem, cu toate că asta este dorinţa de zi şi noapte a lui Iohannis, că este îngrozit de noi“, le-a spus Dragnea susţinătorilor PSD, care strigau că preşedintele Iohannis „trebuie să plece“.

Liviu Dragnea a spus însă că Iohannis trebuie să rămână şi să dea socoteală pentru „casele furate“. „Să plece în Germania? Poate pleacă la Miami, Costa Rica. Fraţilor, dar numai destinaţii din acesta frumoase îi prevedeţi. Nu poate să rămână în ţară şi să dea socoteală şi el şi ai lui pentru toate abuzurile din ultimii ani, pentru toate destinele distruse, vieţi frânte, pentru toate blocajele din această ţară, pentru ura pe care a promovat-o? Nu la Miami trebuie plece, trebuie să răspundă pentru casele furate şi el, şi ăia care îl acoperă“, a mai spus Dragnea. De criticile preşedintelui PSD nu au scăpat nici oficialii de la Bruxelles ori companiile străine prezente în România.

La mitingul organizat la Craiova au fost prezenţi, printre alţii, secretarul general al partidului – Codrin Ştefănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Dan Nica, Victor Negrescu, Maria Grapini, precum şi mai mulţi lideri PSD din Oltenia.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ