ALDE Dolj: Cerem eliminarea standardelor duble din Uniunea Europeană la calitatea produselor

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Dreptul europenilor din Est, deci și a românilor, la aceeași calitate a produselor cu cele care se comercializează în Vestul și Nordul Europei trebuie respectat“.

0

ALDE va da până la capăt bătălia pentru ca toți europenii din UE să beneficieze de aceeași calitate a produselor alimentare și non alimentare. „Românii, esticii în general, nu trebuie tratați ca niște consumatori de rang II. Ceea ce scrie pe eticheta produselor trebuie să se regăsească și în conținutul lor, peste tot în UE, inclusiv în țară noastră“, a preciază Ion Cupă, liderul ALDE Dolj, președinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților.
ALDE România a depus prin intermediul europarlamentarei Renate Weber un amendament la Nouă Directivă UE privind ”Standarde mai bune și moderne pentru protecția consumatorului” (raportul Dalton). Amendament menit să corecteze conținutul acestei Directive care, în actuală sa formă, nu elimină posibilitatea dublului standard!
ALDE cere respectarea Rezoluției Parlamentului European împotriva acestui dublu standard, adoptată în 2018, cu o largă majoritate.
Dacă amendamentul depus de doamna Renate Weber nu va fi adoptat, ALDE va vota împotriva acestei Directivei UE, în conformitate și cu programul pentru alegerile europene prin care cerem eliminarea acestor standarde duble.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ