Deputatul Buican: „PSD-ALDE continuă măsurile de distrugere a economiei româneşti”

În timp ce ministrul justiţiei e preocupat de modificarea legislaţiei penale pentru a-i scăpa pe fruntaşii PSD de puşcărie, instituţiile din subordinea Ministerului Justiţiei închid, pe ascuns, peste 30.000 de PFA-uri şi întreprinderi individuale. În data de 18 martie 2019, Registrul Comerţului a radiat aproape 10.000 de întreprinderi individuale şi peste 20.000 de PFA-uri din România pe motiv că nu şi-au îndeplinit obligaţiile din Legea 182/2016. Această operaţiune de epurare a micilor întreprinzători a fost făcută de reprezentanţii PSD pe ascuns, fără o campanie de informare sau notificări trimise celor în cauză, lăsând pe drumuri minimum 30.000 de români care s-au trezit, peste noapte, că nu mai au un loc de muncă. De asemenea, închiderea celor peste 30.000 de mici întreprinderi afectează mii de contracte pe fonduri europene, având efecte negative în lanţ asupra mult mai multor domenii de activitate.

0

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că actualii guvernanţi nu ştiu pe ce lume trăiesc, nu ştiu nici până astăzi de această problemă cu care se confruntă peste 30.000 de români şi îi acuză pe reprezentanţii PSD-ALDE de incompetenţă şi nepăsare. În mod normal, instituţiile statului ar fi trebuit să trimită notificări celor aflaţi în cauză sau trebuiau făcute campanii de informare publică. În realitate, niciun astfel de demers nu a fost întreprins. Parlamentarul Cristian Buican îi acuză public şi pe prefecţi de incompetenţă, în condiţiile în care au primit de la Registrul Comerţului, cu minimum 30 de zile înainte de data limită, listele cu PFA-urile şi întreprinderile individuale care vor fi radiate pe 19 martie 2019. Niciun reprezentant al puterii de la Guvern, niciun prefect şi niciun reprezentant PSD-ALDE nu a întreprins vreo acţiune prin care să-i atenţioneze pe cei 30.000 de mici întreprinzători români aflaţi în această situaţie să se pună în acord cu prevederile legale, dovedind că în afara unei retorici populiste, nu le pasă de capitalul românesc.
„Data de 18 martie 2019 reprezintă o zi neagră a capitalului românesc. Să închizi peste 30.000 de mici întreprinzători, fără o notificare prealabilă, este o crimă economică. Pe lângă asta, gândiţi-vă că zeci de mii de români au rămas fără contracte de muncă fără să ştie. Sute, poate chiar mii de contracte pe fonduri europene sunt afectate. Acei oameni vor trebui să înapoieze banii primiţi de la UE, vor rămâne cu datorii de zeci de mii de euro. Sunte adevărate drame doar din cauza reprezentanţilor actualei puteri. Asta în timp ce guvernanţii de la PSD-ALDE fac tot posibilul să îşi dea legi prin care să scape de puşcărie. Românii trebuie să ştie aceste lucruri. Îi invit pe toţi românii afectaţi de incompetenţa celor de la PSD-ALDE să se prezinte la vot pe 26 mai şi să le dea o lecţie actualilor guvernanţi”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ