Donaţia de echipament IT se înscrie între iniţiativele Clariant pentru dezvoltarea comunităţii locale
Compania Clariant susţine educaţia digitală a celor 360 de elevi din Podari

Clariant, companie inovatoare axată pe produse chimice de specialitate, a donat Școlii Gimnaziale Podari un număr de 34 de calculatoare, 13 laptopuri şi echipament IT pentru dotarea Laboratorului de Informatică. În urma acestei contribuţii, care reprezintă o primă iniţiativă a companiei în sprijinul comunităţii locale, Laboratorul de Informatică va funcţiona la standarde educaţionale de cel mai înalt nivel, oferindu-le celor 360 de elevi ai şcolii accesul la educaţie digitală performantă.

0

„Investiţia Clariant în fabrica sunliquid® de ultimă generaţie din Podari este un angajament făcut comunităţii locale, de unde ne vom recruta viitorii specialişti, vom contracta furnizori şi vom dezvolta noi locuri de muncă, atât în cadrul fabricii, cât şi prin dezvoltarea afacerilor conexe. Este prin urmare un pas firesc să începem prin dezvoltarea abilităţilor digitale ale copiilor din comunitate, care sunt esenţiale în pregătirea lor profesională şi pentru oportunităţile de carieră pe care le vom oferi aici, la Podari”, a declarat Dragoş Gavriluţă, director de Proiect, Clariant.
„Aceste echipamente reprezintă un suport pentru activităţile educaţionale realizate la noi în şcoală, activităţi ce au drept scop creşterea nivelului de educaţie digitală. Și prin intermediul acestor echipamente se va realiza formarea elevilor în spiritul accesului egal la educaţie. În ultimii ani, la Școala Gimnazială Podari s-a dezvoltat o strategie ce integrează educaţia progresivă prin implicarea investitorilor locali, realizându-se astfel un mediu prielnic de învăţare. Mulţumim Companiei Clariant pentru că doreşte să sprijine elevii Școlii Gimnaziale Podari, resursa cea mai de preţ a comunităţii!”, a spus Marilena Andreescu, director Școala Gimnazială Podari.

Clariant investeşte la Podari peste 100 de milioane de euro, în prima sa fabrică comercială sunliquid®, în cadrul proiectului SUNLIQUID şi LIGNOFLAG cofinanţat de Uniunea Europeană şi de Bio-Based Industries Joint Undertaking. Prin tehnologia inovativă sunliquid, recunoscută şi premiată la nivel internaţional, unitatea va procesa anual, la capacitate maximă, aproximativ 250.000 de tone de paie de grâu, provenite de la fermierii locali, rezultând 50.000 de tone de etanol celulozic.

Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil şi aproape neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care este produs din reziduuri agricole precum paie de grâu, prin utilizarea tehnologiei sunliquid®, dezvoltată de compania Clariant. Etanolul celulozic produs în Podari va genera un impact economic semnificativ la nivel regional, iar importanţa acestui biocombustibil avansat creşte semnificativ în contextul normativelor dedicate sustenabilităţii adoptate de Uniunea Europeană, care vizează sprijinirea utilizării energiei din surse regenerabile în toate tipurile de transport.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ