Comunicat de presă
ALDE Dolj: Cerem PNL să apere imaginea României

Anişoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: „Solicităm colegilor de la PNL să dezavueze public pozitia oficială a unor colegi din PPE care afirmă că unei parti majore a opozitiei române i se interzice sa participe la alegerile europene“.

0

Alegerile europene din 26 mai sunt determinante pentru viitorul proiectului european. Este o mare preocupare la Bruxelles şi peste tot în UE față de posibila influență nefastă masivă a fake-newsurilor asupra alegerilor europene din 26-29 mai. Dușmanii proiectului european vor să compromită «Restartul» atât de necesar al acestui proiect în urma acestor alegeri. ALDE ca partid proeuropean convins face un apel la vigilență către toți competitorii politici, dar și către jurnalişti.
Uniunea Europeana nu este o lume perfectă, insa proiectul european reformat, adus mai aproape de cetateni este VITAL pentru stabilitatea, pacea si dezvoltarea batranului continent.
Contracararea acestor fake-news-uri este foarte importantă pentru a avea cu adevărat alegeri libere şi corecte în toate ţările Uniunii.
ALDE înţelege să lupte cu această influenţă negativă asupra calităţii democraţiei, asupra formării opţiunii de vot a oamenilor, asupra imaginii ţărilor din Uniune.
Referitor la tema atacurilor la imaginea ţărilor, iată, zilele trecute a apărut o comunicare oficiala, relatata de EU Observer, prin care partide membre PPE din Finlanda şi Suedia afirmau că: „Celei mai mari părți a Opoziției române i s-a interzis să participe la alegerile europene…”.
Nu am văzut nicio reacție din partea PNL, membru al PPE, la acest fake-news uriaș. Cerem colegilor din PNL să dezavueze public această declaraţie oficială din partea unor partide membre PPE şi să notifice ca atare conducerea PPE.
Ar fi o dovadă de patriotism în primul rând, dar şi bună credinţă că putem avea o competiţie nealterată de astfel de dezinformări grave care prejudiciază imaginea democraţiei în ţara noastră.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ