Râmnicu Vâlcea: Primăria propune creşterea taxelor şi impozitelor cu 4,6% pentru anul viitor

Primăria Râmnicu Vâlcea a lansat pe portalul instituţiei dezbaterea publică privind indexarea cu indicele de inflaţie de 4,6% a mai multor impozite şi taxe locale pentru anul 2020. Proiectul de hotărâre precizează că îndexarea de 4,6% ar urma să se aplice impozitelor valabile în 2019.

0

Potrivit proiectului aflat în dezbatere publică începând cu 15 martie a.c., se propune indexarea cu 4,6% a următoarelor impozite:
-valoarea impozabilă pe metru pătrat de suprafaţă construită desfăşurată la clădiri, în cazul persoanelor fizice;
-impozitul şi taxa pe teren persoane fizice şi persoane juridice;
-nivelul minin al sancţiunilor contravenţionale instituite de Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea şi al celor stabilite în baza Legii 277/2015.
Hotărârea urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020.
Cetăţenii pot accesa proiectul la adresa:
http://www.primariavl.ro/dezbateri-publice/item/6722-dezbatere-publica-pentru-elaborarea-proiect-de-hotarare-de-consiliu-privind-necesitatea-adoptarii-actului-normativ-de-indexare-a-nivelului-impozitelor-taxelor-si-a-altor-sume-datorate-bugetului-local-pentru-anul-2020
Termenul-limită, locul şi modalităţile prin care se pot trimite în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare:
– 15.03-01.04.2019 (conf. art. 7, alin. 4 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu modificările şi completările ulterioare);
– Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, str. General Praporgescu nr. 14;
– prin Centrul de Informare a Cetăţenilor sau pe e-mail, la adresa primaria@primariavl.ro.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ