Preacuviosul schimonah Damaschin Grigoriatul va susţine o conferinţă duhovnicească în Arhiepiscopia Râmnicului

0

Arhiepiscopia Râmnicului organizează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 5 aprilie 2019, în Sala Consiliului Judeţean Vâlcea, începând cu ora 18:00, o conferinţă duhovnicească susţinută de către Preacuviosul schimonah Damaschin, de la Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos, cu tema Curajul mărturisirii Mântuitorului Hristos astăzi.
Arhiepiscopia Râmnicului organizează pe tot parcursul Postului Mare o serie de întâlniri ziditoare de suflet cu diferite personalităţi ale vieţii duhovniceşti.
Prima conferinţă duhovnicească din postul acesta îl are ca invitat pe Preacuviosul schimonah Damaschin, de la Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos, cu tema Curajul mărturisirii Mântuitorului Hristos astăzi. De la mărturisirea în Africa vrăjitorilor la experienţa duhovnicească aghiorită, şi va fi organizată vineri, 5 aprilie 2019, începând cu ora 18:00, în Sala Consiliului Judeţean Vâlcea, intrarea fiind liberă.
Schimonahul Damaschin Grigoriatul este un părinte grec care i-a întâlnit pe Părintele Dumitru Stăniloae, Părintele Paisie Olaru, Părintele Cleopa Ilie, Părintele Dionisie Ignat, Părintele Petroniu Tănase ş.a. A învăţat singur limba română şi a tălmăcit în limba greacă scrieri ale Sfântului Ioan Iacob Hozevitul şi alte zeci de volume din spiritualitatea românească.
De mai bine de douăzeci de ani, merge câteva luni pe an în Africa unde îl mărturiseşte pe Hristos în Congo, Burundi, Rwanda, Zair etc. A tradus foarte multe scrieri duhovniceşti şi cărţi de cult în swahili, a sprijinit zidirea de biserici, construirea de spitale, şcoli, orfelinate etc.
„Omul să aibă frică de Dumnezeu. Că nu ştim: trăim sau murim. Sfinţii Părinţi spun aşa: Dumnezeu nu vrea să ne judece pentru păcatele noastre – pentru că toţi suntem păcătoşi şi El pentru noi, cei păcătoşi, a venit în lume, nu pentru cei drepţi. Nimeni nu este fără de păcat. Şi El ştie asta. Dar Dumnezeu ne va judeca pentru nepocăinţa noastră şi nu pentru păcate. Pentru că nu vrem să ne pocăim, pentru aceasta vom fi judecaţi” (Damaschin Grigoriatul).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ