Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, adresat cu prilejul deschiderii Forumului Industriei Auto

0

„Îmi face o deosebită plăcere să vă pot adresa tuturor, în numele Consiliului Județean Dolj, un cald cuvânt de salut, în deschiderea acestui eveniment în centrul căruia sunt așezate teme cu o importanță deosebită pe agenda Uniunii Europene – un forum dedicat industriei auto, găzduit de o urbe cu o bogată tradiție în industria auto.
Producția de automobile începea la Craiova în urmă cu peste patru decenii. În acele vremuri, aici se fabricau nu doar autoturisme, ci și locomotive, avioane, mașini agricole sau utilaje grele. A urmat o perioadă de tranziție, în care economia a trebuit să se reformeze, să se adapteze noilor realități. Cel mai bine a făcut-o, poate, chiar industria auto și iată că zilele acestea marcăm 11 ani de când în Craiova activează unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume – Ford Motor Company.
Excelențele Voastre, trebuie să știți, în egală măsură, că vă aflați astăzi într-o zonă care a oferit României și lumii întregi numeroase personalități de prim rang. În definitiv, ar fi greu de găsit vreun domeniu asupra căruia să nu-și fi lăsat amprenta un oltean. Iar dacă ne referim la automobil și evoluția sa, nu putem să nu evocăm figura marcantă a craioveanului George «Gogu» Constantinescu.
Așezat de contemporani în aceeași nobilă galerie cu Albert Einstein, Marie Curie sau Thomas Edison, inventator prolific, cu aproape 400 de brevete, el este, poate, mai cunoscut pentru faptul că a fondat o nouă ramură a mecanicii, sonicitatea, însă tot inventatorului «Gogu» Constantinescu îi datorăm realizarea primei cutii automate de viteze.
De aici, din Dolj, au pornit vizionari care, la vremea lor, au redefinit viitorul. Într-un arc peste timp, suntem profund onorați de faptul că astăzi, la Craiova, sosesc factori de răspundere de la cel mai înalt nivel, de pe tot cuprinsul Uniunii Europene, pentru a dezbate subiectele care pot, la rândul lor, să remodeleze viitorul într-un domeniu strategic.
În final, vă rog să primiți expresia deplinei noastre considerații, alături de sincere urări de succes în desfășurarea lucrărilor forumului, și vă invit să folosiți acest prilej pentru a ne cunoaște mai bine aici, la noi acasă, având convingerea că veți fi plăcut impresionați de ce veți descoperi și că veți reveni cu plăcere în județul Dolj, în România”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ