Liberalii critică „cultul personalităţii” de la Consiliul Judeţean Vâlcea

Decizia conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea de a cheltui aproape 500.000 lei pentru înlocuirea parţială a mochetei, mobilierului şi aparaturii din instituţie, a generat o reacţie dură a liberalilor care au cerut ca aceşti bani să fie redirecţionaţi spre Spitalul de Urgenţă. Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, spune însă că dotările existente cât şi starea precară a clădirii sunt o ruşine pentru o instituţie publică de acest nivel.

0

„În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea care a avut loc în data de 28 februarie 2019, la punctul 5 de pe ordinea de zi «Proiect de hotărâre privind rectificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea CJ Vâlcea nr. 2 din 31 ianuarie 2019», consilierii judeţeni ai PNL Vâlcea au propus ca suma de 472.558 lei, alocată pentru achiziţionarea şi înlocuirea mobilierului, a mochetei din sălile de şedinţe şi din cabinetul preşedintelui CJ Vâlcea, să fie folosită pentru achiziţionarea aparaturii necesare Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea”, arată PNL Vâlcea într-un comunicat de presă.
„Domnul Constantin Rădulescu a fost total împotriva acestui demers, dovedind încă o dată că îl interesează, în primul rând, propria persoană şi mai puţin cetăţenii acestui judeţ. Acum, preocuparea lui principală este să aibă în încăperea în care îşi desfăşoară activitatea birou nou care costă peste 12.000 lei, bibliotecă de peste 22.000 lei, lambriu pentru un stâlp care costă peste 9.400 lei, panou temă care costă peste 15.000 lei, toate acestea împreună cu mobilierul din sălile de şedinţe înseamnă o cheltuială imensă. Cu aceşti bani, orice cetăţean şi-ar putea construi şi mobila o casă nouă.
În plus, suma alocată pentru aceste dotări, 472.558 lei, este aproape (şi nu credem că acest lucru este întâmplător) de plafonul care permite o achiziţie directă, fapt pentru care considerăm că organele abilitate trebuie să fie foarte atente la această achiziţie şi să ia măsurile necesare.
Tendinţa de a avea grijă numai de propria persoană şi de a-ţi crea un cult personal, fără să ţii cont de cei din jurul tău, îl aseamănă tot mai mult pe Constantin Rădulescu cu cel mai contestat personaj al momentului, Liviu Dragnea, a cărui slugă credincioasă rămâne (printre ultimii)”, susţin liberalii în acest document.

Rădulescu: „Clădirea CJ Vâlcea este cea mai urâtă din Râmnicu Vâlcea”
La şedinţa din 28 februarie, Constantin Rădulescu a explicat alocarea de fonduri cu argumentele că sediul CJ Vâlcea se află în stare de degradare avansată, mobilierul trebuia de mult casat şi că este o ruşine să fie primiţi oficiali în aceste condiţii: „Alocăm bani pentru modernizarea uneia dintre cele mai urâte clădiri din municipiul Râmnicu Vâlcea, clădirea Consiliului Judeţean Vâlcea, care prezintă în interior o stare avansată de degradare şi în care nu au mai fost făcute reparaţii de pe vremea domnului Buşe. Sunt infiltraţii la nivelul clădirii, faţada o ştiţi cum este. Eu stau cu emoţie pentru intrarea la Consiliul Judeţean, o reparăm săptămânal fiindcă se infiltrează apa şi avem probleme. Am avut un episod pe care nu aş fi vrut să îl povestesc, când au venit oficialităţi de rang înalt şi l-am rugat pe domnul Gutău să ne primească la primărie. Uitaţi-vă la masa aceasta, este lipită cu scotch, mobilierul acesta este demult casat. Nu pentru noi, că noi stăm bine şi pe scaunele acestea, dar vin oficialităţi în acest Consiliu Judeţean şi efectiv este ruşine! Ştiţi că în birourile de la etajul 2 în sus există infiltraţii până la jumătatea camerei? Trebuie să punem la punct clădirea şi la interior şi la exterior”, a spus preşedintele CJ Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ