Antrenorul Florentin Pera: „Vâlcea este un oraş care respiră handbal”

Cu mai puţin de două săptămâni până la finala campionatului cu CSM Bucureşti, din 13 martie, SCM Râmnicu Vâlcea i-a prelungit contractul antrenorului Florentin Pera cu încă doi ani. Handbalistele din Râmnic sunt neînvinse în acest sezon, cu 16 victorii din tot atâtea posibile până în momentul de faţă, au jucat în cupa EHF, iar tehnicianul speră să creeze o echipă la nivelul legendarei Oltchim.

0

Disputa cu CSM Bucureşti, programată pe 13 martie (ora 21.00), în Sala ”Traian” din Râmnicu Vâlcea, găseşte o echipă motivată, cu un antrenor stabil, foarte respectat şi iubit. Comentatorii sportivi spun că meciul de la Râmnicu Vâlcea va alege campioana României la handbal şi că vâlcencele, foarte ambiţioase, pot să realizeze această performanţă. În turul campionatului, în Capitală, SCM Rm. Vâlcea s-a impus cu 22-19, iar în cazul egalităţii de puncte primul criteriu de departajare este cel al rezultatelor directe. Antrenorul Pera spune că echipa se va lupta în acest meci „până în ultima secundă cu un singur gând, victoria! Sala din Vâlcea va fi arhiplină şi consider că acest lucru ne va motiva şi mai mult”.

Pentru partida cu CSM Bucureşti, va fi amplasat un ecran de mari dimensiuni în centrul Râmnicului

Conducerea SCM Râmnicu Vâlcea a anunţat că partida din data de 13 martie cu CSM Bucureşti va putea fi vizionată şi de pe un ecran de mari dimensiuni ce va fi amplasat în Scuarul „Mircea cel Bătrân” din zona centrală a oraşului. „Datorită interesului imens stârnit de disputarea derby-ului campionatului SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti, în data de 13 martie, de la ora 21.00 şi ca urmare a faptului că Sala Sporturilor «Traian» nu are capacitatea necesară pentru a satisface integral cererea mare de bilete pentru vizionarea acestui meci, Sport Club Municipal va amplasa în Scuarul «Mircea cel Bătrân» din centrul municipiului un ecran mare, cu dimensiunea de 7×4 metri, care va transmite live partida prin amabilitatea şi cu acceptul TVR.
Îi aşteptăm pe suporterii care nu vor putea viziona meciul în Sala Sporturilor să susţină handbalistele noastre la Kilometrul «0» al oraşului şi sperăm ca la sfârşitul jocului să ne bucurăm cu toţii de un succes deosebit al echipei SCM Râmnicu Vâlcea”.

„Sunt un antrenor care are ca prim criteriu de selecţie caracterul jucătoarelor”

În ce priveşte viitorul, Florentin Pera subliniază că doreşte să creeze o echipă care să ajungă la performanţele Oltchimului: „Sunt onorat că am fost dorit în continuare la Vâlcea, a fost o decizie luată cu sufletul, atât datorită colaborării foarte bune cu conducerea clubului, dar şi a faptului că avem cel mai frumos public, reprezentând oraşul cu cele mai mari performanţe din handbalul românesc. De asemenea, câştigarea Supercupei României, chiar la Bucureşti, împotriva CSM-ului, şi parcursul perfect din Liga Naţională îmi dau încredere că, împreună cu fetele, putem realiza performanţe notabile în continuare, atât pe plan naţional cât şi internaţional. Am găsit un mediu propice performanţei la Vâlcea, fapt care m-a determinat să continui proiectul început în vara trecută. Este foarte important că aici este un grup de oameni profesionişti, care doresc să ducă mai departe tradiţia handbalului vâlcean. Ne dorim să creăm o echipă competitivă, de top, care să poată urma paşii Oltchimului. În plus, Vâlcea este un oraş care respiră handbal, locuitorii municipiului fiind foarte ataşaţi de acest sport. Sunt un antrenor care are ca prim criteriu de selecţie caracterul jucătoarelor, pun foarte mult accent pe forţa grupului şi nu pe valoarea individuală, totodată apreciez foarte mult handbalistelele care joacă cu inima pentru club”, a declarat tehnicianul SCM-ului pentru ProSport.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ