Procurorii din Vâlcea protestează şi suspendă activitatea de relaţii cu publicul

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea se solidarizează cu acţiunile de protest ale altor magistraţi nemulţumiţi de adoptarea OUG 7. Aceştia au anunţat că vor suspenda zilnic, timp de o oră, până la 1 martie, activitatea de relaţii cu publicul.

0

Ordonanţa 7/2019, act normativ care a modificat a patra oară în ultimii doi ani cele trei legi ale justiţiei (303, 304 şi 317 din 2004), a generat un val de revoltă în rândul magistraţilor. Conform unui comunicat dat marţi publicităţii de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul acestei unităţi de parchet a decis suspendarea activităţii de relaţii cu publicul între orele 11.00 şi 12.00, zilnic, în perioada 27 februarie – 1 martie, cu excepţia cererilor urgente.
„Formă de protest faţă de modul în care au fost modificate legile justiţiei”
„În ziua de 26 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, a hotărât suspendarea activităţii de relaţii cu publicul între orele 11.00-12.00, zilnic, în intervalul 27 februarie 2019 – 01 martie 2019, cu excepţia cererilor urgente, ca formă de solidarizare cu acţiunile magistraţilor împotriva adoptării OUG nr. 7/2019 şi formă de protest faţă de modul în care au fost modificate legile justiţiei, în scopul apărării independenţei justiţiei, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, asigurării garanţiilor necesare consolidării independenţei şi imparţialităţii magistraţilor”, se arată în documentul citat.
Acţiuni de protest faţă de OUG 7 au fost anunţate şi de magistraţi din Cluj, Iaşi, Constanţa, Argeş, Bucureşti, Suceava, Olt.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ