Cristian Tuţă este unul dintre edilii tineri ai Doljului, ales în urmă cu doi ani şi jumătate sub „flamura“ ALDE Dolj. Între timp, aşa cum îi stă bine oricărui primar care pune deasupra onoarei interesele politico-financiare, Tuţă „a migrat“ tiptil spre PSD Dolj, chiar dacă doar la nivel de declaraţii. Legal, el este în continuare de dreapta, dar acest lucru se datorează doar faptului că, dacă ar semna o adeziune cu PSD-ul, atunci şi-ar pierde mandatul. „Curajos“, preferă acest statut mincinos.

Edilul recunoaşte că apa nu este potabilă
Dar dacă acesta ar fi singurul „păcat“ al edilului Bucovăţului, lucrurile nu ar fi chiar atât de grave, însă modul în care primarul înţelege să îşi respecte consătenii, atât pe cei care l-au votat, cât şi pe cei care au avut o altă opţiune, frizează penalul. Încă de la preluarea funcţiei, lui Tuţă i s-a pus în vedere că sunt probleme cu apa pe care primăria o distribuie consătenilor. I s-a spus, cu subiect şi predicat, că este nepotabilă, că are niveluri prea ridicate de reziduuri microbiologice, de amoniu şi fier. Cu alte cuvinte, că reprezintă un adevărat atentat la sănătatea oamenilor dacă este consumată. Mai mult decât atât, edilul ştia că întreaga investiţie nu are autorizaţie sanitară de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Dolj ca urmare a analizelor neconforme a apei distribuite gospodăriilor din comună. Cu toate acestea, Cristian Tuţă nu a găsit de cuviinţă să sisteze furnizarea apei către cetăţeni. În schimb, a creat un întreg compartiment cu patru angajaţi care să se ocupe de distribuţia „otravei“. „Este adevărat că apa nu este potabilă, ştiu că i-am făcut analize şi nu au ieşit bine. Am mai încercat noi să o clorinăm, dar nu am reuşit mare lucru. (…) Noi am mai făcut anunţuri că apa nu este potabilă (…), am mai pus nişte afişe prin sat, însă nu am nicio garanţie că nu s-a băut din ea. “, ne-a declarat, senin, primarul Tuţă. Întrebat fiind de ce nu a sistat distribuţia apei dacă ştia că nu este potabilă, el a afirmat stupefiant: „Cum să le spun la 5.000 de oameni că le opreşti apa…“!!! Victorios, în finalul discuţiei, Tuţă ne-a adus la cunoştinţă că el scapă de probleme pentru că urmează să predea întreaga reţea Companiei de Apă „Oltenia“: „Mă bucur că acum o preia Compania de Apă, că ei au specialişti care pot rezolva această problemă…“
Numai că, rutinaţi, specialiştii Companiei de Apă „Oltenia“ au acceptat să preia reţeaua, însă cu menţiunea că apa este una industrială, nu pentru uz uman, motiv pentru care este foarte probabil să sisteze furnizarea apei. Nimeni, sub nicio formă, nu-şi poate asuma riscul de a îmbolnăvi o comună întreagă. Doar Tuţă a făcut acest lucru şi, curios, nicio instituţie a statului român nu i-a făcut absolut nimic!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ