Urban cere două luni pentru a căra deşeurile sortate
Potrivit unui anunţ al Prefecturii Vâlcea, SC Urban a solicitat o prioadă de două luni pentru a transporta deşeurile sortate către gropi de gunoi autorizate din ţară. Deocamdată, nici Garda de Mediu şi nici Direcţia de Sănătate Publică nu au anunţat nicio sancţiune în acest caz. Iată comunicatul Instituţiei Prefectului: ”În ultima lună, la staţia de sortare a deşeurilor din Stolniceni, aparţinând SC Urban SA au avut loc 3 incendii de mică şi medie intensitate, care prin degajarea de fum au constituit o problemă pentru sănătatea locuitorilor din zonă.
În aceste condiţii, prefectul judeţului Vâlcea, domnul Florian Marin, a organizat la sediul instituţiei, în după amiaza zilei de 11 februarie 2019, începând cu ora 14.00, o întâlnire de lucru pe tema prezentată, la care au participat conducerile societăţii Urban SA, conducerile Gărzii de Mediu Vâlcea, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea şi Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea.
În cadrul discuţiilor, prefectul judeţului Vâlcea, domnul Florian Marin, a solicitat tuturor celor prezenţi să fie luate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare, în aşa fel încât incendiile în zonă să fie, pe măsura posibilităţilor, prevenite ori limitate ca intensitate şi întindere, iar disconfortul creat cetăţenilor din proximitatea staţiei să fie unul redus.
Operatorul de salubritate a solicitat un termen de cca. 2 luni de zile, până la care să realizeze în mod intensificat transportul deşeurilor sortate către gropi de gunoi autorizate din ţară.
În acest timp, zona va fi supravegheată de echipaje ale IPJ şi IJJ Vâlcea, iar lucrătorii ISU Vâlcea vor verifica staţia periodic, pentru preîntâmpinarea incendiilor.
Totodată, potrivit competenţelor legale, atât Direcţia de Sănătate Publică cât şi Garda de Mediu vor realiza o monitorizare a zonei, urmând a lua potrivit constatărilor măsurile prevăzute de lege”, se arată în documentul citat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ