Indiscreţii de Vâlcea

0

Parcu’ Naţional Cozia taxează nimicul cu 5 lei
La intrarea pe drumul forestier care duce către cascada Lotrişor, nişte băieţi vigilenţi vă taxează, lângă barieră, cu 5 lei de persoană. Pentru banii ăştia, îţi dau un bileţel de vizitare, ştampilat „Parcu Naţional Cozia R.A”. Apoi îţi spun pa, pusi şi drum bun! Bun şi nu prea! Drumul e prost întreţinut şi, pe alocuri, nu s-a mai reabilitat din 1967, când a fost construit. Când crezi că te vei alege, totuşi, cu informaţii de la Punctul de Informare Turistică amplasat dincolo de barieră, constaţi că înăuntru e gol-goluţ (foto). Cine să le spună turiştilor că minunea pe care urmează să o vadă este singura cascadă artificială din România, ale cărei ape trec, înainte de a se prăbuşi de la circa 30 de metri, printr-un tunel săpat de om? Prin urmare, pe bună dreptate, oamenii se întreabă de ce sunt taxaţi.

S-a redeschis Cula Greceanu!!!!

Adrian Buşu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a declarat, marţi, la o întâlnire a arheologilor vâlceni, că a fost redeschisă Cula Greceanu de la Măldăreşti. „După 10 zile de la închidere” – spunea. Asta înseamnă 10 ianuarie. Greşit, pe 22 ianuarie muzeul era închis. În fine! Domnul Buşu a reconfirmat, public, informaţia că chiria nu fusese plătită de o perioadă semnificativă de timp şi a pretextat asta un litigiu între proprietari şi cu faptul că statul a renunţat la dreptul de preempţiune asupra imobilului. Simpatic, domnul Buşu, ce să spună şi domnia-sa! Până la urmă şi-a revenit: „Am prins în proiectul de buget pe 2019, sumele DATORIEI pentru anul trecut”. E bine, e foarte bine. Dar… (va urma).

Cine spală carnea veche şi o scoate iarăşi la vânzare?

Se aude că la un cunoscut lanţ de magazine alimentare-brand local-carnea învechită se spală şi se scoate din nou la vânzare. Asta, başca de faptul că angajaţii au salarii mizerabile. Mde, aşa se face averea. Ia să vedem, ghiciţi despre cine-i vorba?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ