„Am decis, şi această decizie va fi ratificată de hotărârea Permanenţei Consiliului Eparhial, ca Ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi Biserica Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel din Râmnicu Vâlcea să fie socotite ocrotitoare pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în presă. În acea zi vom înălţa rugăciuni pentru toţi slujitorii din presa scrisă sau din audio-vizual care au trecut la Domnul, rugăciuni de pomenire, dar şi rugăciuni de binecuvîntare şi rugăciuni de mulţumire pentru darurile pe care le-au primit înaintea Preabunului Dumnezeu”, a spus întâistătătorul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Liberă, dar în spatele gratiilor sărăciei

Dincolo de orice „socoteli” care pot fi speculate, gestul Arhiepiscopului Râmnicului rămâne remarcabil. Se cuvine o observaţie în acest context: Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au fost declaraţi şi ocrotitori ai celor lipsiţi de libertate. Deşi presa din România pare liberă, trăieşte de fapt în spatele gratiilor sărăciei, nedemne pentru breaslă şi dezastruoase pentru societate.

Petre Tănăsoaica (foto) s-a născut la 16 iulie 1955, şi se numără printre fondatorii primului ziar privat postrevoluţionar din România. A absolvit Facultatea de Artă şi Design, secţia Teoria şi Istoria artei, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara; doctor în Arte al aceleiaşi universităţi; cronicar de artă vizuală al revistei România literară, membru al Uniunii Scriitorilor. Printre volumele sale de referinţă se numără „Set sonete şi contrasonete” (2006), „Grădina lui Tagore” (2007), „Femeia lui Yerutonga” (2010).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ