Comunicat de presă
Ştefan Stoica: Consilierii PNL Craiova nu au votat aberațiile lui PSD-Genoiu

La o zi după ce Teodorovici a aruncat țara în haos cu o declarație prin care anunța creșterea prețurilor, taxelor şi impozitelor, Mihai Genoiu, primar PSD al Craiovei, împreună cu majoritatea toxică PSD din Consiliul Local, îi calcă pe urme și decide să le ia craiovenilor mai mulți bani din buzunar. În ședința de astăzi a Consiliului Local Craiova, administrația PSD a supus la vot creșterea taxelor și impozitelor locale (pe clădiri, terenuri sau autovehicule etc.), precum și a tarifelor pentru căldură și gunoi.

0

„În toiul unei ierni în care avariile la rețeaua de termoficare au fost mai numeroase ca niciodată și craiovenii au stat în frig zile în șir, PSD scumpește căldura, iar cum nicio creștere de preț nu vine niciodată singură, primarul Mihai Genoiu scumpește şi gunoiul, în ciuda faptului că toată vara craiovenii au fost obligaţi să suporte miasmele îngrozitoare provenite de la groapa de gunoi. Mai mult decât atât, după un an în care traficul a sufocat oraşul, în care birocrația a crescut exponențial, în care autorizațiile au fost tot mai greu de obținut, în care administrația locală a devenit mai greoaie și ineficientă, primarul şi majoritatea PSD din Consiliul Local crește taxele și impozitele. Din punctul nostru de vedere, aceste măsuri sunt absolut aberante în condiţiile în care calitatea serviciilor oferite de municipalitate cetăţenilor este jalnică!“, a precizat Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj.
Conform hotărârilor PSD adoptate de Consiliul Local Craiova, începând de anul viitor, craiovenii vor plăti 8,51 lei (fără TVA)/persoană/lună în loc de 7,07 lei cât este prețul actual pentru colectarea și transportul deșeurilor, ceea ce reprezintă o creștere de peste 20%. Cât privește agentul termic, craiovenii vor plăti 250 de lei/gigacalorie, față de 236 cât plătesc acum. De asemenea, locuitorii Craiovei vor fi nevoiți să plătească în 2019 mai mulți bani pentru taxele și impozitele colectate de primărie, un exemplu elocvent fiind creşterea impozitelor pe terenuri, clădiri şi autovehicule. Este modul în care primarul Genoiu și majoritatea PSD-ALDE le urează craiovenilor un an nou fericit.
Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a subliniat faptul că Partidul Naţional Liberal nu susţine, sub nicio formă, aceaste aberante creşteri de tarife: „În ședința de astăzi consilierii municipali PNL Craiova au votat împotriva acestor creșteri de taxe și impozite. Aceste taxe și impozite trebuiau supuse dezbaterii publice cu 30 de zile înainte să fie propuse spre aprobare Consiliului Local. Nu s-a întâmplat așa pentru că PSD-ul, în general, şi primarul Genoiu în particular, fug de cetățeni și nu vor să le explice de ce le bagă mâna în buzunar și le ia bani mai mulți“.
PNL nu girează lipsa de transparență a actualei majorități PSD-ALDE şi nu poate fi de acord cu dorinţa administraţiei PSD de a-şi salva companiile subordonate de la faliment prin majorări nejustificate de tarife şi taxe.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ