Florinel Stancu: Economia României merge din ce în ce mai bine

Parlamentarul social-democrat Florinel Stancu, membru al Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, a susţinut miercuri, 5 decembrie 2018, o declaraţie politică prin care a prezentat rezultatele economice ale guvernării PSD-ALDE în anul 2018.

0

Economia României merge din ce în ce mai bine. Cheltuielile cu investiţiile, în primele zece luni ale anului, au crescut faţă de anul trecut cu 75%, fiind la maximul ultimilor cinci ani, atât la valoare nominală, cât şi în preţuri constante. Doar cei care nu vor să le vadă nu țin seamă de aceste cifre. Ultimul exemplu în acest sens este contractul pentru Drumul expres – în regim de autostradă Craiova – Piteşti, semnat luni, 3 decembrie, la Consiliul Judeţean Dolj. Tronsonul 1 (17,7 km) va fi executat pentru o investiţie de circa 76 milioane euro, iar Tronsonul 2 (39,85 km), care va ocoli şi oraşele Balş şi Slatina, va fi construit pentru circa 309 milioane de euro. Cele două contracte au termen 12 luni pentru proiectare şi apoi 24 de luni pentru execuţie. Urmează să fie stabilite firmele câştigătoare pentru alte două tronsoane, iar regiunea va fi conectată la Coridorul IV Pan-European, la noi investiţii şi la dezvoltare.
Atunci când discutăm de dezvoltare ar fi bine să lăsăm cifrele să vorbească. Iar cifrele la zi ne arată că în 2018 PIB-ul României va fi de 200 de miliarde de euro, cu 4,9 milioane de angajaţi, cu exporturi de aproape 70 de miliarde de euro, cu un salariu mediu de 2.800 de lei (600 de euro) şi cu un salariu minim de 1.192 de lei (250 de euro), conform experţilor în finanţe.
Toate aceste cifre semnifică majorări considerabile, mai ales dacă ţinem cont de faptul că în urmă cu 10 ani vorbeam de un salariu mediu pe economie de 1.400 de lei net şi un salariu minim de 540 de lei net.
În pofida pronosticurilor dezolante realizate pe tot parcursul anului de anumiţi experţi din presă şi de către opoziţie, deficitul de cont curent este sub limită iar scăderea inflaţiei este în plină desfăşurare. Despre asta nu mai scrie aproape nimeni, de aceea am decis să le spun românilor, de la tribuna Parlamentului, că economia României creşte, producţia agricolă creşte, investiţiile cresc, infrastructura se dezvoltă, salariile au crescut, pensiile vor creşte, iar la sfârşitul anului 2020 ei vor judeca, la vot, programul nostru de guvernare şi politicile adoptate pentru ei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ