Deși s-au făcut pași semnificativi în ultimii ani în privința construcțiilor pentru tineri, inclusiv la Craiova, cererea foarte mare, realitatea locuirii tinerilor români în locuințe supraaglomerate presupun o reașezare a acestei priorități între primele, atât pe agenda guvernului cât și pe cea locală.
Ultimele date EUROSTAT ne arată că, din păcate și la acest capitol România se află pe primul loc în UE având o rată de supraaglomerare pentru tineri de 65,1%.
Asta înseamnă că mai mult de jumătate din populaţia tânără a țării noastre locuieşte în gospodării supraaglomerate.
Uitându-ne pe ratele înregistrate de țări că Malta (4%), Cipru (5,7%) şi Belgia (7,7%) sau la media UE la acest capitol(17,5%) ne dăm seama ușor de gravitatea situației în care ne aflăm.
Salutăm faptul că Strategia de Dezvoltarea Durabilă „2030 începe acum“, lansată ieri prevede politici clare privind locuirea care, odată aplicate, pot reduce semnificativ această rată a supraaglomerarii locuințelor în care locuiesc tinerii români.
„Este o mare responsabilitate pentru agenda guvernamentală dar și pentru cea locală să raspundă concret și repede la această provocare a locuirii decente pentru tineri. Depinde în mare măsură și de acest aspect să reușim să ne ținem tinerii în țară, în localitățile în care s-au născut și să evităm astfel migrații care să afecteze dezvoltarea economică și socială“, a precizat Anișoara Stănculescu, liderul ALDE Craiova.
Comunicat de presă ALDE Dolj: Mai multe case pentru tineri
Anișoara Stănculescu, Președinte ALDE Craiova: „Cererea mare de locuințe din partea tinerilor va trebui să fie între primele priorități ale guvernului în următorii doi ani”.