ALDE Dolj: Reafirmăm nevoia unui „armistiţiu“ politic

Deputat Ion Cupă, vicepreședinte național ALDE: „Pentru o Președinție de succes a Consiliului Uniunii Europene este nevoie acum de realizarea Acordului politic între partidele paralamentare pentru încetarea războiului politic“.

0

În pofida scepticilor de serviciu iată că Președintele Parlamentului european, Antonio Tajani a precizat clar la București că România este pregătită din punct de vedere tehnic să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2018.
Revine acum clasei politice românești să dea dovadă de maturitate și să asigure prin realizarea unui acord explicit sau tacit între forțele politice parlamentare pregătirea politică necesară unei Președinții de succes a țării noastre.
Președintele României ar trebui să fie primul care să încurajeze (nu să pună lemne pe focul conflictului politic) afirmarea în practică a unui asemenea acord măcar pe perioada celor șase luni în care România asigură președinția rotativă a UE.
Președintele Iohannis ar trebui să renunțe la agenda politică personală și să coopereze necondiționat cu Guvernul pentru a asigura cel mai bun context pentru mandatul României.
ALDE a făcut un Apel pentru consens politic și reiterează acest apel pentru că interesul nostru comun trebuie să prevaleze în față proiectelor partizane și a conflictului politic.
Vor veni campaniile electorale ale anilor 2019 și 2020. Va fi timp pentru manifestarea ambițiilor și proiectelor politice partizane. Acum e important să înțelegem că toți ochii Europei și ai lumii vor fi ațintiți asupra noastră și ar fi o mare greșeală să parazitam cu mizele noastre politice misiunea României de a conduce BINE treburile politice ale Uniunii într-o perioadă atât de complexă și complicată.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ