Alături de Matei au mai depus jurământul Gabriel Leş, ministrul apărării, Marius Budai, ministrul muncii şi justiţiei sociale, Niculae Bădălau, ministrul economiei, Daniel Breaz, ministrul culturii şi identităţii naţionale, Alexandru Petrescu, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, şi Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei. Klaus Iohannis a refuzat numirea Olguţei Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi pe cea a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Profesor din anul 2005
Bogdan Matei s-a născut la data de 26 octombrie 1980 în Râmnicu Vâlcea şi a urmat şcoala generală şi Liceul „Henri Coandă”. A absolvit Colegiul Naţional de Măiestrie Fizică Sportivă – „Lucian Blaga”, apoi Facultatea de Educaţie Fizică şi Management în Sport. Deţine un masterat în tehnologii informatice aplicate în managementul organizaţilor sportive. Începând din 2005, a fost profesor la Liceul Tehnologic Băile Govora, apoi la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, la Liceul Sanitar şi la Şcoala Generală „Anton Pann”, unde a fost şi director adjunct din 2013 până în 2015. Împreună cu alţi patru colegi, a fondat Clubul Sportiv Likayos Râmnicu Vâlcea. În 2016 a fost ales senator pe lista PSD Vâlcea.

Niciun proiect legislativ propriu în domeniul sportului
De atunci şi până la numirea în funcţia de ministru, Matei nu s-a remarcat prin niciun proiect legislativ propriu în domeniul sportului. Însă, la scurt timp de la începerea mandatului de la Senat, un reporter i-a adresat o întrebare capcană care l-a făcut „celebru”: „Ştiţi că există un pachet de legi al lui Hammurabi care nu a fost votat de Parlament o perioadă de acomodare?” „Aşa cum am spus, suntem la început. Daţi-ne răgaz să ne acomodăm, daţi-ne răgaz să studiem”, a răspuns acesta. Codul lui Hammurabi sau Codex Hammurapi este o culegere de legi din timpul regelui babilonian Hammurabi şi a fost scris în jurul anului 1760 î.H.
Înainte de a ajunge parlamentar, Matei înregistrase un eşec surprinzător la Inspectoratul Şcolar Vâlcea, când a picat examentul pentru funcţia de inspector general adjunct, organizat chiar în vremea guvernării PSD.

Entuziasm la PSD Vâlcea

Numirea lui Bogdan Matei în funcţia de ministrul al tineretului şi sportului a generat un val de entuziasm în PSD Vâlcea. Preşedintele Organizaţiei judeţene, Constantin Rădulescu, l-a felicitat pentru performanţă subliniind că acesta este „un moment important din viaţa PSD Vâlcea”.

„FELICITĂRI, BOGDAN MATEI!
Mulţumesc deosebitei noastre echipe de parlamentari PSD de Vâlcea pentru modul cum ne reprezintă şi pentru susţinerea totală a proiectelor destinate vâlcenilor!
Consilierilor judeţeni PSD, primarilor PSD, tuturor colegilor din PSD Vâlcea, le mulţumesc pentru echipa minunată pe care o avem!
Mulţumesc aliaţilor noştri de la nivelul judeţului!
MULŢUMESC DOMNULUI LIVIU DRAGNEA, PREŞEDINTELE PSD!
Mulţumesc tuturor colegilor din CExN!
Numirea colegului nostru Bogdan Matei în GUVERNUL ROMÂNIEI este un moment important în ceea ce eu aş numi… viaţa PSD VÂLCEA!
Un ministru vâlcean în actualul guvern este o victorie a fiecăruia dintre cei menţionaţi!
Să nu îl uităm nici pe George Mihăilescu, cel care conduce RNP în această perioadă şi pe care de asemenea îl felicit!”, a opinat Constantin Rădulescu pe pagina de facebook.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ