„Ziua Recunoştinţei“ la Biblioteca Judeţeană „Aman“

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” organizează miercuri, 7 noiembrie, începând cu ora 13:00, în sala „Marin Sorescu”, videoconferinţa cu tema: „Thanksgiving Day and Community Values”, susţinută de Darin Foster, Vice-Consul în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

0

La eveniment sunt aşteptaţi să participe elevi de la Liceul Teologic Adventist din Craiova, însoţiţi de profesorul Daniela Stancu Priciu. „Sunt ani buni de când organizăm Ziua Recunoştinţei la bibliotecă. Prin intermediul American Corner avem acces, deopotrivă cititori şi bibliotecari, la tot ceea ce înseamnă sărbători şi valori americane. Există în Craiova un public dornic să se informeze în acest sens, motiv pentru care, în măsura posibilităţilor, încercăm să ne pliem pe toate acele proiecte pentru care publicul nostru manifestă interes şi curiozitate”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.
Ziua Recunoştinţei se sărbătoreşte anual în SUA, în a patra zi de joi din luna noiembrie. Originea sărbătorii este plasată în toamna anului 1621, fiind strâns legată de acostarea coloniştilor europeni în Lumea Nouă, şi face trimitere la mulţumirea adresată divinităţii pentru recolta bogată. Thanksgiving Day este prilej pentru reuniuni de familie şi pentru petrecerea timpului în compania persoanelor dragi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ