15% și două mize mari

0

15%. Acesta este pragul de la care ALDE poate începe etapa construcției sale ca partid mare în România. De aceea obiectivul nostru strategic pentru alegerile europarlamentare din mai 2019 este obținerea a minim 15% dintre voturile românilor. Un obiectiv îndrăzneț dar în același timp un obiectiv realizabil.
Cel mai probabil ALDE va participa pe cont propriu în aceste alegeri. Avem o obligație față de valorile liberalismului modern pe care le reprezentăm în țară și trebuie să le reprezentăm la un nivel semnificativ și în viitorul legislativ european. Avem, deasemenea, o obligație față de votanții liberali care așteaptă ca ALDE să se contureze ca alternativă la un PNL debusolat, eșuat prin compromisul intern cu statul paralel și în compromisul extern cu popularii/conservatorii europeni.
Europarlamentarele reprezintă un test de maturitate politică și electorală pentru ALDE în ansamblul său și pentru fiecare organizație locală, fie ea din mediul urban sau din mediul rural. În Dolj și în toată România. Așa cum am demonstrat în alegerile parlamentare din 2016 unde am mers pe cont propriu și am trecut pragul parlamentar și la alegerile europene trebuie și putem demonstra că suntem o formațiune politică pe drumul către statutul de primă forță liberală din România.
Mai mult, obținerea unui scor de minim 15% la europarlamentare ar fi o platformă solidă- obligatorie aș spune- pentru liderul nostru Călin Popescu Tăriceanu de a coagula o susținere importantă pentru decizia de lansare a candidaturii sale la Președinția României.
Iată așadar două mize uriașe care stau în fața ALDE pentru următoarea perioadă. Care nu exclud ci presupun, includ miza principală de a asigura în continuare buna guvernare alături de partenerii noștri.
De aceea scriu aceste rânduri acum pentru că șase-șapte luni până la începerea campaniei electorale nu înseamnă un timp foarte lung. Dimpotrivă! Mai cu seamă dacă ținem cont că timpul rămas din acest an va fi alocat în principal momentului Centenarului iar de la 1 ianuarie 2019 atenția va fi canalizată cu prioritate pe Președinția română a Consiliului Uniunii Europene.
Toți membrii ALDE din Dolj și din întreaga țară trebuie să înțeleagă și să asume rapid aceste mize uriașe pentru noi ale acestor alegeri europene ce vor avea loc între 23-26 mai 2019. Și nu doar pentru noi ci pentru viitorul țării noastre.

Deputatul Ion Cupă – preşedintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ