Pe malurile Dunării, la mai puţin de o sută de kilometri de Craiova, una dintre cele mai mari comune din România, Poiana Mare, prinde contur european cu fiecare an care trece. Stabilitatea la nivel administrativ, viziunea edilitară a executivului Primăriei Poiana Mare şi a Consiliului Local al comunei sunt doar două dintre „ingredientele“ care au determinat un real progres din punct de vedere al calităţii vieţii al locuitorilor. „Sincer, de la oameni porneşte totul. Degeaba eu sau consilierii locali am încerca să facem ceva dacă oamenii ar fi leneşi şi delăsători. Ei bine, mulţumesc lui Dumnezeu, cetăţenii din Poiana Mare sunt, în marea lor majoritate, oameni vrednici, muncitori şi dispuşi la sacrificiu pe termen scurt pentru binele comunităţii pe termen lung. Înainte de a avea noi un merit, au cetăţenii!“, a declarat Marian Vintilă, primarul comunei Poiana Mare.
Pentru a avea dimensiunea corectă a transformărilor prin care trece în această perioadă Poiana Mare, se cuvine a menţiona doar câteva dintre obiectivele edilitare în care primăria a investit sume importante în ultimul an. Parcul central al localităţii, zona pietonală poate cea mai frecventată, se află în plin proces de transformare şi modernizare, „pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani“, după cum ne spune un localnic fericit. Un alt obiectiv de investiţii promis şi realizat în ultimul an este modernizarea dispensarului medical din satul Tunarii Vechi. „Din punctul meu de vedere, sănătatea şi educaţia reprezintă priorităţi indiferent de starea finanţelor locale. Evident, niciodată nu avem bani suficienţi pentru ceea ce ne propunem să facem, însă să ştiţi că se pot face lucruri frumoase şi cu sume mai mici, important este să existe voinţă“, subliniază primarul Vintilă. Iar investiţiile publice din acest an nu vin decât să întărească aceste afirmaţii. Şcoala nr. 2 din satul Dragu a fost renovată în acest an atât la interior, cât şi la exterior, la Şcoala din satul Sârbi grupurile sanitare au fost refăcute din temelii, iar la Şcoala nr.1 s-a finalizat construcţia unei minibaze sportive de toată frumuseţea. „E-adevărat, dacă aveam mai mulţi bani puteam face mult mai multe, dar în acest an eu cred că am făcut tot ceea ce puteam face. Mă bucur că vom finaliza pietruirea tuturor străzilor unde s-a introdus reţeaua de apă şi canalizare, o lucrare imperios necesară pentru confortul cetăţenilor. Iar, în premieră o spun, de la anul vom trece la asfaltarea acestor străzi, astfel ca în următorii doi ani comuna să arate cu totul altfel. Tot anul viitor, vor începe lucrările pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în satele Tunarii Vechi, Tunarii Noi şi Poiana Mare, iar în domeniul sănătăţii vom realiza un dispensar modern cu centru de permanenţă şi cu şapte cabinete medicale“, a adăugat edilul Poienii Mari, Marian Vintilă.
De remarcat ar fi şi organizarea de către Primărie şi Consiliul Local Poiana Mare a zilelor localităţii, o sărbătoare anuală desfăşurată la sfârşitul lunii septembrie. Poienari au avut două zile de distracţie pe cinste, concerte ale unor îndrăgiţi interpreţi de muzică populară şi uşoară şi momente artistice ale formaţiilor din localitate. Marian Vintilă se declară mulţumit de anvergura sărbătorii: „Mulţumesc Consiliului Local Poiana Mare pentru sprijinul acordat în organizarea acestei sărbători! Mulţumesc tuturor poienarilor şi celorlalţi participanţi din alte localităţi care au venit să sărbătorească alături de noi! Vreau să le transmit poienarilor că tot ceea ce facem este în interesul şi pentru bunăstarea lor, un exemplu în acest sens fiind amplul proces de modernizare a parcului în care s-au organizat Zilele comunei Poiana Mare. Si altele vor urma, pentru că nu ne vom opri aici“. Viceprimarul localităţii, tânărul Cristian Ologu, a subliniat participarea fără precedent a tinerilor din localitate: „Alături de domnul primar, Marin Vintilă, şi cu sprijinul Consiliului Local Poiana Mare, am putut să organizăm sărbătoarea comunei, care, de la an la an, este mai frumoasă şi cu mai mulţi participanţi. Numărul lor este de ordinul miilor în cele doua zile de petrecere. Un număr semnificativ dintre aceştia îl reprezintă copiii şi tinerii, ei fiind viitorul frumoasei noastre comune“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ