ALDE Dolj: Ținta de deficit va fi respectată

Victor Gogonea – secretar general ALDE Dolj: „România își va respecta angajamentul asumat de a avea deficitul bugetar sub 3%“.

0

„În pofida unor noi speculații apocaliptice făcute de lideri ai PNL, indicatorii economici arată că situația din România este una stabilă. Toate datele corecte, reale ne arată că deficitul bugetar pe 2018 va fi cel convenit prin Tratatul European, adică sub 3%.
România are una dintre cele mai mari creșteri economice din U.E. și acesta este cel mai bun indicator că am guvernat bine pentru români. Această creștere este consecința directă a politicii economice și fiscale promovate de guvern.
Pentru 2018 estimăm un deficit de 2,97%. Execuția bugetului general consolidat pe primele nouă luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit de 16,7 miliarde lei, respectiv 1,77% din PIB în timp ce veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 205 miliarde lei, au fost cu 13,6% mai mari, în termeni nominali față de aceeași perioadă a anului precedent, reprezentând 21,7% din PIB.
Recomandăm liderilor politici să se abțină să facă analize și comentarii publice utilizând cifre și date economice nereale. Ele crează tensiuni inutile în piață și motive de îngrijorare deasemenea nejustificate pentru populație.
Guvernul are sub control toate echilibrele macroeconomice, astfel încât nu se pune problema ca finalul anului să găsească România în incapacitate de a onora angajamentele ce îi revin în materie de deficit bugetar“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ