Vâlcea: În noiembrie va fi dată în folosinţă pârtia de schi de la Vârful lui Roman

La Vârful lui Roman, cea mai tânără destinaţie turistică din judeţul Vâlcea, va fi inaugurată în luna noiembrie a.c. prima pârtie de schi din cele şase proiectate. Investiţia aparţine unui întreprinzător privat bucureştean Pe de altă parte, în 2018, Vârful lui Roman a fost marea atracţie a celor care practică zborul cu parapanta, dar şi a iubitorilor de drumeţii. În ultimii ani, aici au fost construite zeci de pensiuni, case de vacanţă, precum şi o mănăstire, iar vizitatorii pot consuma produsele celor câteva stâne din zonă.

0

Potrivit primarului oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, prima pârtie de schi are o lungime de 800 metri şi se află la cota 1.600 metri, celelalte cinci pârtii urmând să fie construite până la cota 2.100 metri.
Acesta a mai afirmat că au fost deja instalate teleschiul, tunurile de zăpadă şi alte dotări necesare pârtiei. De asemenea, au fost amenajate spaţiile pentru servirea mâncării, a băuturilor calde, cât şi pentru toaletele publice.
„Pentru că accesul spre această destinaţie nu mai este o problemă, a fost modernizat drumul de circa 14 kilometri care leagă Horezu de Vârful lui Roman”, a mai spus edilul.

Un domeniu de agrement iarnă-vară
„Investitorul va construi în următorii cinci ani un domeniu de agrement iarnă-vară cu locuri de cazare la standarde foarte bune. Iarna, turiştii vor avea la dispoziţie cele şase pârtii, iar vara, pârtii de bob, carturi, un parc de orientare în pădure, zone de joacă, şarete, ponei, cai. De asemenea, se vor contrui două hoteluri de 5 stele şi zece pensiuni de 3 şi 4 stele”, a precizat primarul Sărdărescu.
Vârful lui Roman se află la 1.700 m altitudine, într-un cadru natural deosebit.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ