„Oltchim S.A., societate în reorganizare judiciară, informează acţionarii despre prelungirea datei limită pentru îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare active încheiat între Oltchim S.A., în calitate de vânzător, și Chimcomplex S.A. Borzeşti, în calitate de cumpărător, de la data de 17.10.2018 la 17.11.2018. Conform prevederilor contractuale, termenul pentru plata preţului tranzacţiei începe să curgă de la îndeplinirea condiţiilor suspensive”, a precizat compania din Râmnicu Vâlcea pe portalul BVB.

Campanie de strângere de bani
Comunicatul citat nu oferă alte detalii. Între timp, Ştefan Vuza a demarat o „colectă” pentru cumpărarea Oltchim. Astfel, a scos la vânzare 300 de vagoane ale Chimcomplex Borzeşti şi două hale de producţie ale Caromet Caransebeş şi i-ar fi angajat pe Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova, şi pe Ilinca von Derenthall, să-i găsească finanţare, inclusiv de la bănci de top din Marea Britanie. Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost scos la vânzare prin nouă pachete de active a căror valoare totală de piaţă este de 293,728 milioane euro. Preţul de pornire a vânzării a fost de 307 milioane euro. Companiile Chimcomplex Borzeşti şi Dynamic Selling Group au achiziţionat pachete de active ale combinatului. Contractul de vânzare de active încheiat între Oltchim şi Chimcomplex Borzeşti pentru pachetele 1-5 şi, parţial, pachetul 7, prevede un preţ al tranzacţiei de 127 milioane euro, respectiv 582,345 milioane lei, la care se adaugă TVA, conform unui raport remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti. Pachetul 6 achiziţionat de Dynamic Selling Group SRL prevede o valoare totală a tranzacţiei de 1,9 milioane lei

Chimcomplex SA este parte a SCR Grup şi activează exclusiv în domeniul fabricării de produse chimice. Combinatul Oltchim SA, important producător din industria chimică, a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ