Eliza Peţa-Ştefănescu, deputat PSD de Dolj: „PNDL II înseamnă dezvoltarea semnificativă a judeţului Dolj”

Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, lansat de peste un an de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, aduce în Dolj peste 800 de milioane de lei, în circa 140 de investiţii în majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ. Modernizarea drumurilor, extinderea reţelelor de apă, construirea şi reabilitarea de grădiniţe, şcoli şi unităţi medicale, construirea de poduri, precum şi investiţii ce vizează iluminatul public sunt printre cele care vor fi realizate în judeţul Dolj, prin acest program.

0

Doljul este unul dintre judeţele de top în ceea ce priveşte alocarea de bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II), cu o sumă totală alocată de 808.330.119,94 de lei, pentru un total de 139 de investiţii în majoritatea comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţ. Realizarea acestora înseamnă un judeţ modernizat pentru oameni, având în vedere că sunt investiţii ce ţin de cetăţeni şi de nevoile lor reale. „PNDL II înseamnă dezvoltarea semnificativă a judeţului Dolj. Nu este un secret faptul că Doljul a primit o sumă foarte mare de bani prin acest program, tocmai pentru că actuala guvernare este conştientă de nevoile care există în această zonă. Investiţiile sunt dintre cele mai diverse, iar ele sunt construite pe ceea ce au oamenii nevoie. Vorbim despre modernizarea de drumuri, construirea şi reabilitarea de şcoli şi grădiniţe, de dispensare, reabilitarea reţelelor de iluminat, dar şi extinderea şi reabilitarea celor de apă şi canalizare. Sunt lucruri de care oamenii au nevoie şi pe care primarii lor le ştiu. Tocmai de aceea, PNDL II este o şansă în plus pe care autorităţile locale o au pentru a se dezvolta”, a declarat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.
La nivelul judeţului Dolj, aproximativ 40 de investiţii vizează grădiniţe şi şcoli, circa 20 se referă la drumuri, fie ele de interes local, comunale, vicinale sau judeţene, aproximativ 20 fiind şi numărul investiţiilor din domeniul apei şi canalizării. Totodată, peste zece obiective de interes medical vor fi reabilitate, construite sau dotate cu echipamentele necesare.
„Lucrările desfăşurate aduc un aer proaspăt îndeosebi comunelor, care au nevoie de astfel de lucrări de modernizare. Este important ca oamenii care trăiesc în aceste locuri, în acest judeţ care s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, să aibă toate condiţiile necesare unui trai decent. Consider că interesul autorităţilor locale pentru construirea sau reabilitarea de grădiniţe sau şcoli este vital, având în vedere faptul că educaţia copiilor înseamnă baza viitorului României. Este important ca preşcolarii şi elevii din mediul rural să aibă condiţiile necesare pentru studiu, astfel încât aceştia să poată fi educaţi corespunzător, chiar dacă nu locuiesc în oraşele mari. Desigur, şcolile şi grădiniţele, alături de lucrările ce vizează drumuri, de investiţiile în apă şi canalizare, dar şi de cele de interes medical, înseamnă un avans important pentru localităţile doljene”, a conchis deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.

La nivel naţional, conform ultimelor statistici, PNDL II înseamnă 6.718 obiective de investiţii incluse la finanţare, fiind încheiate, deja, 6.650 de contracte de finanţare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ