ALDE Dolj: Craiova trebuie să devină cât mai repede un smart-city

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: „Primăria Craiova trebuie să acceseze și să valorifice banii puși la dispoziție de către Administrația Fondul pentru Mediu“.

0

„ALDE susține dezvoltarea Craiovei ca un smart-city adevărat. Pentru ca acest lucru să se întâmple accelerarea pașilor înainte este obligatorie.
În acest sens, Primăria Craiova trebuie să acceseze și să valorifice banii puși la dispoziție de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) în vederea creării infrastructurii necesare încărcării mașinilor electrice, instalații cu o putere de minimum 50 de KW.
”Orașul nostru trebuie să privească spre viitor, autoritățile trebuie încurajate să lucreze mai aplicat pentru aducerea viitorului mai repede în viața comunității noastre, iar oamenii trebuie motivați să facă alegeri inteligente pentru viața lor, inclusiv în materie de transport”- apreciază Anișoara Stănculescu, liderul ALDE Craiova.
ALDE consideră că municipIul Craiova trebuie să participe fără ezitare la acest Program privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.
Succesul Programului poate genera pe termen scurt alte oportunități în privința finanțării infrastructurii dedicate mașinilor electrice, la Comisia Europeană fiind deja depuse alte scheme de sprijin pentru finanțare.
Sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul acestui Program începe joi 18 octombrie 2018 și se termină pe 16 noiembrie 2018“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ