Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea pregăteşte cel de-al doilea spectacol dedicat Centenarului
”1918/2018 – CENTENARUL VĂZUT DE GENERAŢIA Y” în repetiţii

«Actuala stagiune a Teatrului ”Anton Pann” stă sub semnul Centenarului Marii Uniri prin cele două proiecte câştigate la nivel naţional şi finanţate de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. În acest sens, a fost finalizată producţia primul proiect „Ne ştim de 100 de ani”. La început de octombrie, mai precis sâmbătă şi duminică, 6-7 octombrie, la Teatrul ”Anton Pann” din Rm.Vâlcea a avut loc premiera spectacolului „Ne ştim de 100 de ani”, urmând ca pe 9 decembrie să avem premiera şi la cel de-al doilea proiect intitulat „1918/2018 - CENTENARUL VĂZUT DE GENERAŢIA Y”», a anunţat Teatrul ”Anton Pann” într-un comunicat de presă.

0

Un spectacol despre perspectiva tinerilor asupra realităţilor sociale din Râmnicu Vâlcea

„Acum suntem în etapa a doua de documentare pentru acest spectacol. Este un spectacol care îşi propune să documenteze perspectiva tinerilor asupra realităţilor sociale din Rm. Vâlcea la 100 de ani de la Marea Unire. Ne propunem să facem un spectacol reprezentativ şi relevant pentru publicul din Vâlcea, un spectacol în care oamenii să se regăsească cu poveşti şi istorii personale, să se regăsească pe scenă în diverse contexte şi situaţii. Etapa de documentare a constat în primul rând în luare de interviuri, discuţii informale, discuţii de grup şi în realizarea unor ateliere cu tinerii, prin care încercăm să vedem care sunt problemele lor, dilemele cu care se confruntă, cum se raportează la viitorul oraşului Rm. Vâlcea, cât şi la viitorul lor în acest oraş”, a afirmat David Schwartz, regizorul spectacolului „1918/2018 – CENTENARUL VĂZUT DE GENERAŢIA Y”.
Regizorul şi dramaturgul David Schwartz are o experienţă vastă în teatrul documentar şi teatrul bazat pe istorie personală, realizând spectacole pe subiecte foarte diverse, teatru de implicare socială, teatrul politic, teatru care lucrează cu materiale ale realităţilor contemporane pentru a expune diverse probleme, tensiuni, situaţii din societate şi pentru a documenta realităţile contemporane. A făcut spectacole de teatru documentar în Bucureşti, unde lucrează în spațiul independent, la Teatrul Evreiesc de Stat, la Spațiul Reactor din Cluj-Napoca și la Teatrul Naţional Iaşi.
Vladimir Purdel, actor: „Perspectiva acestui spectacol este una pozitivă. E pentru prima oară când lucrez într-un asemenea proiect în care se face o documentare în prealabil cu oamenii din comunitatea din Rm. Vâlcea, încercând să se găsească subiecte interesante de spus pe scenă, este un proiect care-şi caută un soi de autenticitate, un proiect care să vorbească despre comunitatea de aici”.

Intrarea liberă la toate spectacolele
„La acest important proiect vor lucra zece persoane, mai precis şase actori de la Teatrul ”Anton Pann”: Denisse Moise şi Nicole Burlacu pentru faza de documentare, Ana Şuşca, Andrei Brădean, Vladimir Purdel şi Alexandru Beteringhe, un regizor-dramaturg, 1 scenograf, 1 coregraf şi 1 muzician.
Pe lângă reprezentaţiile de la sediul teatrului, organizatorii propun o serie de cinci reprezentaţii gratuite pentru publicul din afara municipiului Rm. Vâlcea, asigurându-le totodată şi transportul gratuit. Iată un alt proiect despre care vom mai vorbi şi care se va concretiza până la începutul lunii decembrie. Premiera spectacolului „1918/2018 – CENTENARUL VĂZUT DE GENERAŢIA Y” va avea loc pe 9 decembrie“, a mai precizat Daniela Ştefănescu, P.R. al Teatrului ”Anton Pann”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ