Etape în cunoaşterea Sistemului Solar, la Muzeul Olteniei

Secţia de Ştiinţele naturii a Muzeului Olteniei Craiova continuă seria manifestărilor înscrise în cadrul proiectului cultural - educativ „Muzeul – o Şcoală Altfelׂ“ cu conferinţa „Etape în cunoaşterea Sistemului Solar“, printr-o serie de videoproiecţii susţinute de lector univ. dr. Emil Marinescu de la Departamentul de geografie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Craiova.

0

Este o lecţie de astronomie vizând cunoaşterea corpurilor din Sistemul Solar de-a lungul timpului. Etapele cunoaşterii încep încă din antichitate cu observarea celor 6 planete vizibile cu ochiul liber pe cerul nopţii. Parcurgând toate etapele evoluţiei societăţii umane, se ajunge în prezent la observarea numeroaselor corpuri cereşti din Sistemul Solar, cum sunt: planetele, sateliţii naturali, asteroizii, cometele.
În cunoaşterea Sistemului Solar se evidenţiază 3 mari etape:
– etapa antichităţii;
– etapa marilor descoperiri geografice marcată de contribuţiile lui Galileo Galilei, Kepler, Copernic şi Newton;
– etapa modernă în care zborurile cosmice şi plasarea sondelor spaţiale a permis cunoaşterea a mii de corpuri cereşti prezente în Sistemul nostru Solar.
La manifestare vor participa studenţii Departamentului de geografie al Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Craiova, Departamentului de biologie şi ingineria mediului al Facultăţii de Horticultură a Universităţii din Craiova, îndrumaţi de lector univ. dr. Emil Marinescu şi prof. univ. dr. Elena Gavrilescu, precum şi elevii Liceului cu Program Sportiv ”Petrache Trişcu” şi Colegiului Tehnic ”Costin D. Neniţescu” – domeniul protecţia mediului, îndrumaţi de profesorii de specialitate Maria Dumitru şi Marian Neacşu, respectiv Iulia Cristea.

Acţiunea coordonată de muzeograf dr. Olivia Cioboiu va avea loc miercuri, 10 octombrie, ora 12.00, la Secţia de Ştiinţele naturii a Muzeului Olteniei Craiova şi coincide cu perioada în care se desfăşoară manifestări cultural-educative dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic (4-10 octombrie), sărbătoare internaţională a ştiinţei şi tehnologiei şi a contribuţiilor acestora la îmbunătăţirea condiţiei umane, anul 2018 având deviza ”Spaţiul uneşte lumea”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ