Premierul Dăncilă a venit la Craiova cu tolba plină de promisiuni!

Aflată în vizită la Fabrica de Avioane din Craiova, premierul Viorica Dăncilă a dat mai multe veşti bune craiovenilor. Printre acestea, construirea Spitalului Regional, desemnarea constructorilor pentru primele două loturi ale drumului expres Craiova - Piteşti şi un contract pentru pentru modernizarea a 20 de aeronave IAR 99 Șoim, aflate în dotarea Armatei Române.

0

Aşezată strategic în faţa unui avion IAR 99 Şoim, premierul României, Viorica Dăncilă, a vorbit luni, într-un cadru festiv cu iz de precampanie electorală, despre câteva proiecte importante pentru Craiova şi pentru judeţul Dolj. „În acest an, când se sărbătoresc trei decenii de la iniţierea proiectului IAR 99, un proiect de concepţie românească, vreau să dau o veste bună. S-au încheiat procedurile în ceea ce priveşte contractul între Ministerul Apărării Naţionale şi Avioane Craiova referitor la modernizarea a 20 de avioane IAR 99 aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române la standardul Super Şoim”, a anunţat Dăncilă, spre bucuria celor câteva sute de angajaţi ai Fabricii de Avioane prezenţi la eveniment.
De la aviaţie, premierul a coborât pe pământ, anunţând că au fost desemnaţi constructorii pentru primele două tronsoane ale drumului expres Craiova – Piteşti. „Astăzi, au fost desemnaţi câştigătorii contractelor de proiectare şi execuţie ai drumului expres în regim de autostradă Craiova – Piteşti, tronsoanele I şi II. Durata de realizarea a acestor contracte este de 36 de luni, perioada de garanţie a lucrărilor este de şapte ani. Execuţia lucrărilor pe cei 58 de kilometri va duce la decongestionarea semnificativă a circulaţiei rutiere în localităţile Balş şi Slatina. Domnul ministru Şova este astăzi la Craiova şi va prezenta toate detaliile acestui proiect extrem de important şi aşteptat de către craioveni”, a anunţat Dăncilă. Cu doar câteva ore înainte, premierul vorbise şi despre viitorul Spital Regional, despre care a spus că a intrat în linie dreaptă: „Vă pot da asigurări că Spitalul Regional din Craiova a intrat în linie dreaptă, iar săptămâna trecută s-a aprobat și Planul de Urbanism Zonal. Studiul de fezabilitate a fost lansat la începutul lunii septembrie împreună cu reprezentanții BEI și va fi finalizat în primul trimestru al anului viitor. Spitalul regional va avea peste 800 de paturi și un concept modern care va oferi pacienților o mai bună mobilitate de la o specializare medicală la alta, în funcție de necesități“.

Până se face drumul expres, circulaţia din Balş se rezolvă cu semafoare inteligente
Prezent la eveniment, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat că lucrările la cele două tronsoane ale drumul expres Craiova-Piteşti vor începe în zonele cele mai aglomerate, respectiv Balş şi Slatina. „Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câştigătorii pentru cele două tronsoane de autostradă. Este vorba despre două companii care, din punctul meu de vedere, prezintă garanţii că aceste lucrări vor fi făcute la timp. Vom traversa o perioadă de zece zile, conform noilor reglementări, în care ar putea să fie depuse contestaţii. După părerea mea nu există premise ca procedura de atribuire a acestor contracte să se prelungească. Vom traversa iarna, perioadă în care cei doi antreprenori vor avea timp să facă proiectul pentru aceste lucrări. Ne vom concentra atenţia ca lucrările să înceapă mai ales în zonele cele mai aglomerate, mă refer aici la Balş şi Slatina”, a declarat Lucian Şova, care a precizat că, până la finalul acestui an, Balşul va beneficia de un sistem de semaforizare inteligent care ar trebui să schimbe modul în care se circulă în prezent în localitate.
Primul Tronson al drumului expres Craiova – Pitești va avea o lungime de 17 km şi ar urma sa fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj.
Cel de-al doilea tronson va avea o lungime de 39,85 de km și urmează să fie construit între limita judeţelor Dolj şi Olt şi limita judeţelor Olt şi Argeş.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ