Vuza, aşteptat să achite banii pentru combinatul Oltchim

În aceste zile, omul de afaceri Ştefa Vuza ar trebui să plătească aproximativ 100 de milioane de euro pentru privatizarea combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Aceşti bani se adaugă garanţiei de aproximativ 50 de milioane de euro, precum şi sumei de 45 de milioane de euro, pentru capitalul de lucru, potrivit unor surse.

0

Chimcomplex a anunţat, în mai multe rânduri, că pentru finanţarea achiziţiei Oltchim lucrează o echipă de specialişti condusă de Ştefan Vuza, fiind atrase în proiect bănci şi fonduri de investiţii. Există informaţii conform cărora Vuza i-ar fi angajat pe Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova, şi pe Ilinca von Derenthall, să-i găsească finanţare, inclusiv de la bănci de top din Marea Britanie. Chimcomplex Borzeşti a anunţat că va plăti 127 de milioane de euro, plus TVA, pentru activele Oltchim achiziţionate. Pachetele dorite de Chimcomplex au fost: Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC.
Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost desemnat administrator judiciar.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ