ALDE Dolj: Nu trebuie crescută factura la energia electrică

Adinel Ilinca, Vicepreședinte ALDE Dolj: „Considerăm că pentru consumatorii casnici prețul actual la energia electrică trebuie menținut cel puțin până la 1 iulie 2019“.

0

„ALDE a pledat tot timpul pentru protejarea consumatorilor casnici și menținerea facturilor de consum în limite rezonabile.
Considerăm că discutiile care au loc între actorii din piața energiei electrice trebuie să țină cont, dincolo de influențele din piață, de necesitatea protejării consumatorului casnic alimentat în regim de serviciu universal.
Apreciem și susținem poziția Autorității Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) care consideră că nu există acele condiții excepționale în piață care să justifice o majorare a facturii la consumatorul final.
Înțelegem tendințele care sunt acum în piață, cele privind creşterea preţurilor combustibililor, a gazului, deasemenea creşterea preţurilor la petrol la care concura și o tendinţă regională de creştere.
Cu toate acestea preocuparea guvernului, împreună cu Asociația Furnizorilor de Energie Electrică trebuie să fie aceea de a găsi soluții pentru ca factura consumatorilor casnici să nu fie încărcată, cu atât mai mult cu cât urmează perioada de iarnă.
Conform metodologiei, prețul final la consumatorii casnici trebuie menținut timp de un an, deci cel puțin până la 1 iulie 2019. ALDE va veghea în guvern ca factura la energia electrică să fie menținută la actualul preț“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ