Ştefan Stoica, preşedinte PNL Dolj, a găsit explicaţia pentru dezastrul învăţământului craiovean
„Primarul pesedist Genoiu ignoră elevii pentru că aceştia nu votează!“

Decizia bizară a Primăriei Craiova de a transforma sediul unei şcoli în arhivă pentru instituţie şi Judecătoria Craiova, în condiţiile în care trei unităţi şcolare au depus cerere pentru obţinerea unui spaţiu adecvat de funcţionare, este aspru criticată de conducerea filialei Dolj a Partidului Naţional Liberal. Într-o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a calificat drept „bizară şi inoportună“ acţiunea primarului Mihail Genoiu şi a subordonaţilor săi.

0

„În mod normal, luna septembrie ar trebui să fie o lună a bucuriei pentru că este luna începerii anului şcolari pentru copii. Din păcate, cu toţii suntem dezamăgiţi! O să fie o zi tristă şi un an trist pentru foarte mulţi elevi craioveni. Această dezamăgire este aceeaşi ca de fiecare dată. După cum bine ştiţi, baza tehnico-materială a tot ceea ce înseamnă şcoli, licee şi colegii naţionale craiovene este precară. Clădirile în care se desfăşoară procesul educativ sunt insalubre, sunt foarte multe şcoli fără avize sanitare. Am avut o problemă în această vară, cu Liceul «Voltaire» care nu avea sediu, iar domnul Genoiu şi administraţia pesedistă au ales să o trateze în forţă, cu Poliţia Locală. A avut şi o exprimare nefericită, cum că s-ar fi trezit în braţe cu un liceu, un liceu acreditat şi aflat în reţeaua şcolară a României. Ca să le rezolve problema locativă, primarul a preferat să evacueze cu forţa cadrele didactice şi elevii din Liceul «Odobleja». A preferat să nu aleagă calea dialogului şi să încerce să rezolve elegant şi bine pentru toată lumea această problemă gravă, ci să creeze un scandal şi o stare de incertitudine pentru elevii şi profesorii de la «Voltaire» care erau îndreptăţiţi să aibă un spaţiu adecvat în care să funcţioneze. În tot acest timp, în spaţiul Şcolii 35 din Rovine este o arhivă ilegală, care funcţionează fără a avea avizele de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi de la Arhivele Statului. Mai mult, într-una dintre ultimele şedinţe de consiliu local, s-au alocat bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru a se face acolo o arhivă, în condiţiile în care această arhivă funcţionează deja de ani buni în această şcoală“, a declarat, în deschiderea conferinţei de presă, liderul liberal Ştefan Stoica.
Contactat telefonic, preşedintele PNL Dolj a subliniat faptul că problema educaţiei în Craiova este una gravă din mai multe puncte de vedere, însă „administraţia pesedistă nu îi bagă în seamă pentru că elevii nu votează. Este clar că, pentru actuala administraţie locală, învăţământul nu reprezintă o prioritate. Domnul primar dovedeşte o grămadă de carenţe administrative şi, din păcate, pare să nu înţeleagă care este rolul său şi de ce l-au ales oamenii. În zilele care urmează, consilierii locali PNL vor solicita primarului Genoiu o evaluare foarte clară a investiţiilor necesare pentru a aduce învăţământul craiovean măcar la limita decenţei. Totodată, nu numai că vom întreba şi vom trage de mânecă administraţia, dar vom veni şi cu soluţii viabile, cu propuneri de hotărâri de consiliu care să readucă normalitatea în băncile şcolii craiovene“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ